Първи български дърводелски събор, информация за изложители

Остават малко по-вече от три седмици до началото на организирания от нас Първи български дърводелски събор посветен на традиционното дърводелство и използването на ръчни инструменти.

В тази статия бих искал да дам малко повече информация за желаещите да бъдат изложители на събора на който да представят свои продукти или да представят своя занаят и умения.

Ето карта на мястото за провеждане на събора:

Приблизителни GPS координати на мястото на събора: 42.85096, 25.03021

Тук е пресечката към мястото на събора на google street view:

https://www.google.bg/maps/place/%D0%A1%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5/@42.8459634,25.0354659,3a,104.2y,263.37h,85.98t/data=!3m4!1e1!3m2!1s3jJPFEYkUwMqwJz_vOJ_1A!2e0!4m2!3m1!1s0x40a90cab00b26175:0x106e71d2c9cb54f7

По долу ще направя кратък списък на това, което ще ви е необходимо да знаете като изложители на събора:

  1. Нужно е да си донесете подходящ щанд за излагане на вашите продукти или представяне на вашата дейност.
  2. Мястото е между дървета и е сенчесто, но ако завали дъжд може да е добра идея да имате някаква подходяща щатра за защита от дъжд.
  3. За изложителите сме предвидили по-близко място за паркиране и при нужда дпброволци ще помогнат с пренасянето на неща, защото има преход пеща от 100-тина метра до самото място.
  4. Тъй като събора е на открито място няма да има непосредствен достъп до вода, но до моста с лъвовете има прекрасен извор с чудесна балканска вода от която можете да си напълните.
  5. Поради лошото време и непрестанните валежи не успяхме да организираме инфраструктра за осигуряване на храна на самия събор, затова е добре да си носите сандвичи или някаква храна.
  6. На мястото ще бъде осигурена екологична компостна тоалетна в която не трябва да се изхвърлят боклуци и за чието ползване ще има инструкции в самата тоалетна.
  7. С помощта на разклонители ще бъде осигурен ограничен достъп до ток на който ще можете да си зареждате телефоните или ако е необходимо някакво осветление ако желаете да останете на щанда си до по-късно вечерта.
  8. В непосредствена близост до събора има голяма ливада на която може да се разпънат палатки или разположат каравани. Ако желаете да спите в къща за гости най-доброто място е в гр. Априлци където изобилието на къщи за гости позволява да се намери подслон на ниски цени.

Какво може да очаквате от този събор?

  1. На първо място това е първо събитие по рода си и ние не сме професионални организатори на такива събития. Поради тази причина е възможно да очаквате някакви неудобства произлизащи от липсата ни на опит и на изградена пълноценна инфраструктура като за първи събитие на това място.
  2. Очаквайте да се запознаете с интересни хора както от цяла България, така и някои посетители от чужбина с които да имате полезни запознанства и добра комуникация във връзка с обичания от всички нас занаят.
  3. За нас е невъзможно да предвидим количеството посетители на събора. Ако вашата основна цел като изложители на събора е да реализирате добри печалби от предлагането на вашите продукти, то е възможно вашите очаквания да не се сбъднат. А може и да надминат очакванията ви.
  4. Това не е събитие от типа минаване на хора през щанда за 3 минути и отиване към следващия щанд при което може да се извървят за кратно време голям брой посетители. Ние очакваме да има комуникация, разговори, обмяна на информация и запознанства. Това е основната цел на този събор.
  5. Ако съдя по досегашния отклик на хора свързали се с нас във връзка със събора, то можем да очакваме посетители от порядъка на между 100 и 1000 души. Възможно е и повече, но аз лично се надявам като за първо събитие по-скоро да не са повече защото е трудно да се предвиди като за първо събитие как това ще се отрази на цялостното преживяване.
  6. Като цяло моето очакване не е толкова за голям брой хора, но по-скоро за високо мотивирани хора, хора запалени по дърводелския занаят, които искат да научат повече, да комуникират и да се развиват в занаята.
  7. Очаквайте да се насладите на красотата на Балкана. Мястото на събора се намира в прекрасна местност в дворно място със сенчести дървета и дивна природа. На това място ние желаем да изградим център за обучение по занаяти, както и да подобрим инфраструктурата за бъдещи събития и събори. Творческите занаяти работят ръка за ръка с прекрасната природа, кяото ни окръжава на това място.

 

Това е на кратко. Ако имате допълнителни въпроси можете да питате в коментарите или да ми позвъните на 0887 815140 (само следобедни часове).

Save

Save

Save

Categories: Български дърводелски събор, Дърводелски инструменти, Дърводелство, Занаятчийство | Етикети: , , , | 4 коментара

Навигация

4 thoughts on “Първи български дърводелски събор, информация за изложители

  1. След успешното провеждане на първия събор се надявам да има и втори.Какви са плановете?

  2. Сигурно ли е да плануваме почивката и преспиването?

    • Ами ако сме живи и здрави и всичко е наред ще бъде сигурно. Ние сме решили, че трябва да продължим и развием традицията на дърводелските събори.

Оставете коментар:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Блог в WordPress.com.