Програма за дърводелски и занаятчийски събор 27-28 Август 2022 г.

Здравейте приятели!

С някой от участниците в събора, подготвихме програма за дните на мероприятието. Е, да програма е малко силно казано, но все пак, ще даде представа какво можете да видите тази година.

Всички които са идвали предходните години, знаят кой е Джеймс Уебър. Един от текущите проекти на Джеймс, е направата на дървено стълбище. По време на събора, ще можете да видите подготовката и изработването на елементите, пък дано и до някъде готовия вид на проекта. Както винаги, може да обсъдите с него детайли по този проект. Процеса, ще може да бъде наблюдаван през цялото време на събитието.

Иван Чалъков, ще помогне на всички желаещи, да се запознаят и извървят пътя, как се изгражда един проект за дървена фигурка/модел, от идеята до осъществяването му. Желаещите, ще тръгнат от „А бе, искам да направя ……“, ще минат през скициране, подбор на метериал и обработка, за да стигнат ако имат достатъчно време, накрая до крайната цел – „Не съм и предполагал, че мога да направя това.“ Процеса може да заеме целия период на събитието.

Кирил Минков, ще покаже процеса по заливане на смола и последващата обработка, след като смолата е изсъхнала. Тези процеси, ще заемат целия период на събитието.

Антон Дженков, ще представи „Зеленото дърводелство“, като изработи основни дърводелски помощници при полеви условия, като „дърводелска стълба“ и „дърводелско магаре“. Ако има достатъчно време, ще продължи и с други пособия, които улесняват работата в гората. Ще се употребяват само неелектрически инструменти. Изработката, ще се извършва през целия период на събитието.

Тодор Григоров, ни е подготвил проект за „напълно сгъваема стълба“. Времето за сглобяването и преди да придобие краен вид, ще отнеме около един час. Началото, ще е в раннят следобед на първия ден.

Миленка Златинова, ще представи създаването на керамични предмети. Обработването на глина не е само правене на чаши и купи, но нека тя ни представи възможностите за обработка на този материал. Двата часа нужни за това представяне са предвидени в следобяда, но предполагам, че при интерес, могат да бъдат увеличени.

Има и други неща които се очаква да бъдат представени, но тъй като нямаме конкретно потвърждение за тях, ще спрем до тук.

Ако имате желание да представите нещо, винаги сте добре дошли. Както виждате програмата не е с фиксирани часове. Всеки един от участниците ще работи в свой кът. Място на събора за сега винаги се е намирало.

Очакваме да се видим в събота, с всички ви.

Categories: Дърводелство | 5 коментара

Навигация

5 thoughts on “Програма за дърводелски и занаятчийски събор 27-28 Август 2022 г.

  1. Димитър

    Здравейте, къде ще се провежда това събитие ?

    • Село Селище, общ. Севлиево. Ако някой има проблем с намиране на мястото, може да звънне за упътване на 0882823830.

  2. Владимир Йосифчев

    Здравейте, някой от София дали ще има едно място в колата?
    Ще споделим гориво и разходи. Готов съм за тръгване и в петък след работа и в събота, когато може. Владо 0898569354. Предварително благодаря!

  3. Elena Reukova

    Моля, ако някой ше пътува за събора от София в събота сутрин и има 1 свободно място – моля да пише. Благодаря!

Оставете коментар:

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Блог в WordPress.com.