Дърводелски и занаятчийски събор 27-28. Август 2022 г.

Както всяка година, дърводелският и занаятчийски събор ще се проведе през последните събота и неделя на месец август. Извиняваме се , за забавянето при обявяването на датите, но независещи от нас събития ни забавиха.

Тази година последните събота и неделя се пада на 27-ми и 28-ти август и именно тогава ще бъде проведен вече традиционния за нас събор.

Както винаги участието на изложители и посещението на събора остава безплатно. Нашата цел е насърчаването на занаятите в България и развиването им посредством споделяне на информация и контакти. Преди всичко ние правим събор, не изложение, пазар или панаир. Нашият фокус е върху хората, комуникацията, запознанствата и контактите между тях.

Ако всичко това ви допада, ще помолим и тази година, да разпространявате по всички достъпни за вас начини информацията за този дърводелски и занаятчийски събор, ако искате да има повече участници – както изложители, така и посетители.

Повече подробности за програмата на събора предстои да публикуваме в следващи статии, както и формата за изложители. Ще бъде хубаво ако всеки от изложителите подготви нещо с което да представи занаята си, а не само крайния продукт от него. Например специфичен процес при работа или техника която улеснява процеса.

Участието за изложители и входа за посетители са безплатни.

Посетителите нямат нужда от регистрация, но ако искате да не забравите за събора и да не го пропуснете, можете да се абонирате за блога и ще получите съобщения за нови публикации, включително за организацията на събора и карта с точни координати за посещение на събора.

Реклама
Categories: Дърводелство | 8 коментара

Навигация

8 thoughts on “Дърводелски и занаятчийски събор 27-28. Август 2022 г.

 1. brufferman

  Great news, see you soon.

 2. Весела Динина

  Благодаря Ви! Нека да Ни има…….

  ––– Оригинално писмо –––

 3. Юлиан Димитров

  Добър ден . Да ви запитам . Къде ще е събора? Как се стига до там ако си без кола? И ще има ли палатков лагер ? Благодаря предварително.

 4. Мястото е същото като предните години – с. Селище, общ. Севлиево. Ако си без кола, може да търсиш пътуващи от твоя район, включително и тук. Иначе може с автобус до Севлиево или Априлци. От Севлиево има няколко пъти на ден маршрутка, от Априлци обаче не, макар и да е много по-близо (просто е в друга област).

  Място за палатки има много и предни години е имало хора с палатки, кемпери, каравани и т.н.

 5. Яна

  Къде ще се проведе?

 6. Повече информация за изложители/желаещите да представят дейността или изделията си може да видите в линка по-долу. Писано е преди три години, но е добър ориентир. Както писа и колегата в статията, участието е напълно безплатно.

  https://woodcraftbg.wordpress.com/2019/08/12/%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%8f%d1%82%d1%87%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%81%d1%8a%d0%b1%d0%be%d1%80-2019-%d0%b8%d0%bd/

  Бих искал да насърча и хората, ако имат възможност, да дойдат още в петъчния ден. Мисля преди две години направихме събора четири дни, което наистина ни даде време за разговори, обмяна на опит и въобще по-спокойна обстановка (защото в събота и неделя има доста посетители). Един от недостатъците първите години беше, че просто времето е твърде малко да се видиш и да прекараш достатъчно време и да обърнеш внимание на всички познати. А много хора са неизменни посетители всяка година. С компания вечер около огъня са и свързани много от спомените ми през годините.

  Има условия печене на пещ и палене на огън (правили сме пици и други печива) , но е добре да си носите храна и вода. Долу в селото близо до Лъвовия мост има чешма. Да се надяваме и на хубаво време.

  За любопитните, насърчавам ви да прегледате по-старите публикации в блога, за предните събития. Има статии относно идеите на организаторите,има много снимки и дори видеа.

  За съжаление тази година нещата не вървяха гладко колкото бихме искали и по тази и причина късно обявяваме събитието (мерси на Антон Дженков за което). Макар и мнозина да се обаждат и питат от доста време и неофициално да са получили потвърждение. Благодаря и на Джеймс Уебър за помощта по разчистване на терена на събира и паркинга.

 7. Владимир Йосифчев

  Здравейте, някой от София дали ще има едно място в колата?
  Ще споделим гориво и разходи. Готов съм за тръгване и в петък след работа и в събота, когато може. Владо 0898569354. Предварително благодаря!

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Блог в WordPress.com.

%d блогъра харесват това: