Извънредно положение. Как ще продължаваме напред?

Здравейте,

Искам да напиша кратък ъпдейт на това как се развиват нещата при нас с оглед на корона вируса и обявеното извънредно положение.

Преди всичко ние продължаваме да работим по предварително начертания план за изграждане на занаятчийския център в Балкана. На този етап няма да приемаме доброволци и ще правим каквото можем със собствени сили. Но когато се поразсее мъглата и нещата се избистрят ще имаме повече яснота дали ще можем отново да приемаме доброволци.

За сега ще продължим работата по доизграждането и оборудването на точиларската работилница. Вече имаме доставено ново оборудване и продължаваме да оборудваме с нови неща свързани с тази работилница. Над нея засега мислим да направим арт студио. В него ще се развиват някои художествени, печатарски и графични занаяти. Отделно усвояваме едно помещение в сутерена в което се надяваме да правим работилница по металообработване. Всичко върви бавно, но все пак върви и не стоим на едно място.

Засега нашата дейност по изработката на натурални финиши и масла не е пряко засегната и ние продължаваме да приемаме и изпълняваме поръчки както преди. Разбира се има отлив от клиенти, но това е нормално и разбираемо. Ние сме благодарни, че все пак можем да продължим да работим и да имаме някакъв доход, който да ни подкрепя в това трудно време.

За момента ще бъде невъзможно организирането на дърводелски курсове, но след края на извънредното положение ще оценим ситуацията и ще преценим какво можем да направим. Възможно е да направим курс с много малки групи от само 4-5 човека, за да не се нарушава принципа на не струпване на големи групи хора на едно място.

Продължаваме да се подготвяме за дърводелския и занаятчийски събор, ако и да си даваме сметка, че неговото провеждане през тази година може и да се окаже невъзможно.  Предвидените дати на събора са последния уикенд (30 и 31-ви) на месец август, и до тогава ще има време да преценим дали събора ще е възможен или невъзможен през тази година.

Между временно работим и по разработката на нови занаятчийски продукти. Надявам се в скоро време да можем да ги обявим и покажем в блога.

Това е накратко с нещата, които се случват при нас. Надяваме се въпреки възникналите трудности, това да бъде успешна година за всички занаятчии и хора обичащи да се трудят с ръцете си.

Реклама
Categories: Дърводелска работилница, Дърводелски инструменти, Дърводелски курсове, Дърводелство, Занаятчийство, Строително дърводелство, Финиши за дърво, обучение | Етикети: , , , , , , , , , , | 4 коментара

Навигация

4 thoughts on “Извънредно положение. Как ще продължаваме напред?

 1. Василена

  Моля, помислете за някакъв вариант на онлайн курс. Няма да е същото като на живо и на място, но пак е начин да имате доход от него, а за нас да се наупим на нещо 🙂 Дори може да заснемате или излъчвате докато изпълняяате поръпки и работите.Има много варианти стига да имате мобилно устройство и интернет.
  Поздрави и се пазете!
  Василена

  • В момента има огромно множество сайтове, които предлагат всякакви онлайн курсове, както и милиони безплатни видеа в youtube от които човек може да научи всякакъв занаят.

   Смисъла на нашите курсове е да се даде на хората реално практическо преживяване, да се потопят в една реална занаятчийска среда, да се пречупят страховете и неувереността. А такова нещо не може да се получи онлайн. Това е нашата концепция и ние искаме да й останем верни. Затова ще чакаме колкото време е необходимо за да можем да функционираме пълноценно.

   • Василена

    Благодаря за отговора! Имате право и Ви поздравявам за принципите, които следвате!

   • Явор

    Не е добре да се нарича „онлайн курс“ просто някакво си записано видео. Много по-добре е да има директна видео комуникация на учителя с обучавания, като последният същевременно не стои в хола си, а примерно се намира на мястото, където ще изгради (или вече изгражда) бъдещата си работилница. Така той пак е потопен в средата, но собствената такава, която трябва да го вдъхнови за да ради в бъдеще.

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

%d блогъра харесват това: