Завърши третия курс за корпусна мебел. Снимки.

Здравейте,

Завърши третия дърводелски курс за изработка на корпусна мебел в домашни условия.  В тази статия ще ви покажа изделието, което създадохме заедно с курсистите.

На този курс направихме някои промени в организацията и начина на преподаване, без да променяме програмата или методологията на правене на корпусна мебел. Промените се оказаха доста успешни, и не само успяхме да завършим проекта на време, но и остана не малко време за свободна практика, както и за въпроси, дори за неща несвързани с темата на самия курс. Освен всичко това курсистите си тръгнаха с комплект сглобки използвани по нашата методология, които успяха да си направят сами.

За бъдещите курсове мислим да запазим този подход.

И така, ние отново тръгнахме от това:

и този път постигнахме това…

… използвайки минимален набор от инструменти побиращи се в рамките под 1000 лв и всеки курсист може да го постигне без наличието на никакви предишни дърводелски умения или опит.

Предишния път направихме шкаф от дясната страна на прозореца и сега трябваше да направим същия шкаф за лявата страна, но използвайки някои по-различни техники за панелите отляво и дясно на шкафа.

Тук може да видите как стоят шкафовете от двете страни на прозореца:

Ще забележите също така, че шкафовете са направени в стила на прозорците. Това е предимството когато си правите всичко сами, че можете да направите всичко в дома си в един стил, което е почти невъзможно да го постигнете ако разчитате на готови решения от магазините.

На миналия курс трябваше да изберем бързи за правене панели за да ни стигне времето да завършим проекта. На този курс можахме дори да си позволим времето да направим сложен декоративен панел, тип мозайка от дървени изрезки оцветени в различни цветове.

Замисъла на метода на Craftsman е да се получи впечатляващ резултат с използването на достъпни, евтини и по-възможност естествени материали. За да се ориентирате ценово, цената на материалите вложени в този шкаф е в рамките на около 25 лв. По този метод вие можете да обзаведете своята кухня със кухненска мебел в рамките на не повече от 500 лв, и да постигнете визия на кухнята за която всеки ще мисли, че сте платили поне 10 000 лв.

По-долу можете да разгледате галерия най-новия шкаф, където можете да видите някои детайли от близо:

Ще има ли следващи курсове след третия курс?

В момента сме планирали само още един курс за тази година и това е четвъртото издание на курса за корпусна мебел, който е планиран да се проведе на 26-27.10.2019г. Тъй като навлизаме в зимния сезон, не се знае дали ще можем да организираме други курсове през тази година. Ако времето позволи може да помислим за още някой курс през ноември.

Записване за четвъртия курс можете да направите ето тук:

https://woodcraftbg.wordpress.com/2019/10/10/%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b5-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%81/

Реклама
Categories: Дърводелска работилница, Дърводелски инструменти, Дърводелски курсове, Дърводелство, Занаятчийство, Финиши за дърво, обучение | Етикети: , , , , , , , , , | 9 коментара

Навигация

9 thoughts on “Завърши третия курс за корпусна мебел. Снимки.

 1. Петко Арбалиев

  Здравейте,
  бях участник във вторият курс и ми е любопитно да знам как е направен декоративния панел тип мозайка и по точно как е захванат за страницата на шкафа.Предполагам, че самите изрезки са лепени на фазер или бъркам? Ако бъдат качени няколко снимки, на които да се вижда как е захванат отвътре ще е супер 🙂

  • Не знам дали някой от участниците е снимал процеса на правенето на панела. Но принципно направихме следното. Вкопахме в страниците на шкафа 4 мм канал, като предварително извадихме близките винтове за да не се удари ножа на фрезата в тях. После сложихме фазер в канала и на фазера залепихме мозайката с монтажно лепило. Самата мозайка е направена от изрезки с различна дебелина, като единственото изискване е изрезите в една колона да са с еднаква ширина. Преди монтажа оцветихме парчетата от мозайката с 5 вида байц и ги минахме с вакса. Като самия процес за обработка на частите на мозайката е специфичен за да се създаде състарен ефект.

 2. Виолета Динева-Иванова

  Здравейте, интересувам се дали е предвидено някакво видеозаписване, снимков материал или записки от преподаването? Надявам се да ме разберете правилно. Просто от предишен опит на кошничари курс разбрах, че много нова информация поднесена за кратко време се смесва в главата, губят се важни детайли и човек се пита: Ами сега това ли беше, друго ли, или пък трето? А като има нагледни записки се връща да се консултира с тях. Благодаря Ви предварително!

  • Здравейте,
   Не сме предвидили видео заснимане, защото за това се изисква отделен оператор, видео обработка и други подобни неща, които са в страни от нашия фокус. Всеки от участниците обаче може да снима и да си записва каквото иска. Имаше участници, които си правеха клипове на телефона за всички основни операции. Освен това на последния курс направихме така, че всеки от участниците да си направи сам модели на всички основни сглобки и да си ги вземе в къщи. Те са му най-важната референция за това, което му е необходимо за да си направи след това сам мебелите.
   И не на последно място всеки участник в курсовете ако срещне затруднения по време на свой проект, може да ми се обади по телефона и да получи необходимите насоки.

 3. Иван

  Привет и от мен,
  имах удоволствието да помогна за създаването на този шкаф, като участник в третия курс.

  Ако някой ми беше казал преди това, че със скромният ми опит и само с два дни обучение и практика, ще съм в състояние да превърна купчина дърво в красива мебел, определено нямаше да му повярвам. Е, фактите говорят друго. Не само, че добих нужната увереност, но също и необходимите знания, за да мога сам да продължа да развивам и задълбочавам уменията си в тази насока.

  Вальо се беше постарал да реорганизира процеса на обучение, така че разполагахме с предостатъчно време да минем спокойно през всички етапи на проектиране, производство и довършителни процеси. Дори имахме възможност да дискутираме и странични теми, които ни вълнуваха, свързани по един или друг начин с дърводелството. Всички участници успяхме да си изработим също и три вида сглобки, които да отнесем със себе си, а каква по-добра референция за бъдещ проект от това да държиш изделието в ръката си.

  Това бяха едни от най-смислените два дни, които съм имал напоследък, за което искрено благодаря на Вальо и екипа му – Славян и Павлето.

  Поздрави и до нови срещи в сърцето на Балкана!

 4. Антоанета

  Взех участие в третото издание на курса. Тръгнах без очаквания. Единствено фактът, че ще се проведе в полите на Балкана ме вълнуваше най-много (от любов към планината). Оказа се, че на това вълшебно място работят усърдно и отдадено впечатляващи хора. г-н Василев е мотивиращ преподавател, лидер с кауза, обърнат към хората, практик с богат опит, с усет към детайла.
  Като начинаещ в дърводевството за тези два дни се сдобих със знания и практика, които дават увереност да продължиш и да създаваш неща, тъй както едно 5-годишно висше образование не би могло да осигури.
  Благодаря! И наслука!

 5. Динко Йорданов

  Имам огромното желание да се запиша и изкарам един такъв курс по дърводелство, нещо като детска мечта може би, но живея в чужбина и не знам дали ще успея, бих се записал за следващата година ако знам предварително и организирам пътуването си до България!

  • Не е възможно да обявим дати от сега за следващата година, защото трябва да се съобразим с хубавото време. Но можете да следите блога и ако има обявени дати които ви пасват ще можете да се включите.

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Блог в WordPress.com.

%d блогъра харесват това: