Дърводелски курсове. Записване за октомври.

Здравейте,

Приключи записването за първия дърводелски курс за изработка на корпусна мебел в домашни условия.  Бяхме много изненадани от това, че наличните места се заеха в рамките на един час от стартиране на записването.

И понеже много желаещи останаха извън записването за първия курс, ще отворим записване за втория. Дати и записване за трети курс ще има след завършване на първия курс, което означава след 29-ти септември.

И така, втория курс на същата тематика се предвижда да бъде през първия уикенд на октомври. Това се пада  5-6.10.2019 г.

Втория курс предвиждаме да бъде с група от 10 човека.

Името на курса е:

Изработка на впечатляваща корпусна мебел в домашни условия по метода на Craftsman. (практически основен курс)

В какво се състои метода на Craftsman? Метода на Craftsman e уникална комбинация от подбор на материали, инструменти, технически подход и логистика за създаването на красиви и здрави корпусни мебели на ниска себестойност, с използването на естествени материали, минимално количество инструменти и малка необходима работна площ.

Цената за курса е 360 лв за участник, цена за семейство (без присъствие на деца) 490 лв. Това, което ви обещаваме е че ще ви научим да правите това, което сте видели на снимките и много повече.

По-долу ще намерите формата за записване за втория курс. В момента в който се попълни бройката формата ще бъде свалена и ще бъде пусната отново когато има насрочена дата за следващ курс.

Курса ще се проведе събота и неделя на 5-6-ти октомври 2019 г. Началото на занятията е в 10:00 часа на 5-ти събота. Мястото на провеждането е с. Селище, махала Горно Селище. Същото място на което се проведе дърводелския събор. Можете да дойдете в петък вечерта с две нощувки в района, или събота сутринта с една нощувка. Най-близкото място е гр. Априлци (на около 10-15 км в зависимост кой край на Априлци) където има изобилие от хотели и къщи за гости, в това чисто на прилични цени. Който желае може да дойде със своя каравана, кемпер или палатка. Има изобилно място за тях. Моля помнете, че вече е есен, а ние сме на Балкана и тук вечерите са хладни и студени. Най-близко до мястото за провеждане на курсовете е кв. Острец на Априлци в който има много къщи за гости и хотели.

Запишете си следния телефон:

0887 815140

На него можете да получите насоки как да намерите мястото за курсовете, ако се затрудните с ориентацията.

Също така GPS координатите на събора са следните:

42.85096, 25.03021

Картата на мястото на събора можете да видите тук:

Ако не виждате картата кликнете за да я видите тук.

Тук е пресечката към мястото на събора на google street view:

https://www.google.bg/maps/place/%D0%A1%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5/@42.8459634,25.0354659,3a,104.2y,263.37h,85.98t/data=!3m4!1e1!3m2!1s3jJPFEYkUwMqwJz_vOJ_1A!2e0!4m2!3m1!1s0x40a90cab00b26175:0

Моля обърнете внимание. Няма да събираме капаро и предварително плащане за курсовете. Затова проявете уважение към организаторите и останалите кандидати и се записвайте само ако сте 100% сигурни, че искате да участвате в курса, приемате публикуваните условия и обявените дати ви устройват напълно. С изпращането на формата за записване вие запазвате своето място да участвате в първото издание на курса и се ангажирате да присъствате.

Всички доброволци дошли да ни помогнат тази година за инфраструктурата на събора и занаятчийския център могат да се запишат за безплатно участие в този или някой следващ курс, но трябва да попълнят формата за записване преди да се изчерпят местата.

Форма за записване за второто издание на дърводелски курс за корпусна мебел 05-06.10.2019 г.

Всички места за втория курс са запълнени.

Categories: Дърводелска работилница, Дърводелски инструменти, Дърводелски курсове, Дърводелство, Занаятчийство, Финиши за дърво, обучение | Етикети: , , , , , , , , , | 18 коментара

Навигация

18 thoughts on “Дърводелски курсове. Записване за октомври.

 1. Веселка

  Здравейте,
  Нямам личен автомобил и ще пътувам с автобус. От Априлци до с. Селище има ли превоз или може пеш? В неделя в колко часа се приключва, за да се съобразя с последният автобус до София?

  • За пеш е далеч, но предполагам някой от другите курсисти ще бъде с кола и ще може да вземе хора със себе си. В неделя е предвидено до 16 часа да бъдат занятията, но който иска може да остане и до по-късно.

  • sojournerbg

   Наистина най-добрият вариант е да се комбинирате с някой с автомобил. От Априлци междуградски транспорт няма (такова е административното делене, Априлци е в обл. Ловеч, селище е към Габрово). Има от Севлиево транспорт няколко пъти през деня, но не са най-удобни (знам ли?). Линията е до с. Кръвеник (съседното село в посока Априлци). Мисля, че има сутрин към 7 или дори по-рано, после има в 12, в 15:30 и последният беше в 18:40, ако няма някакви скорошни промени. След час и малко обикновено маршрутките тръгват в обратна посока от Кръвеник.

 2. Веселка

  Благодаря!

  • Свилен Панайотов

   Здравейте, записах се за втория курс и смятам да пътувам с кола от София на 5 октомври рано сутринта. Ако искате, може да пътуваме заедно. След курса се прибирам в София.

   Поздрави
   Свилен

   • Веселка

    Благодаря Ви! Този курс го изпуснах. Ще почакам. Успех!

   • Миленка

    Здравейте, аз също съм записана за втория курс, ако искате можем да се комбинираме да пътуваме заедно. На 5-ти да ме вземете близо до Ябланица, а на връщане да пътувам с Вас до София.

 3. Емил Костадинов

  Ха! Малко комична ситуация – останах извън класирането въпреки, че поста ми явно е ускорил обявяването на дати 😁. А и там имаше повече молба за някаква ориентация, отколкото предложение, но нейсе! Радвам се за многото желаещи и пожелавам на всички успех! Аз оставам фен за по-нататък. Очаквам отзиви от участниците, снимки на резултатите и т.н.

  Поздрави!

  • Просто написаното от теб ни накара да осъзнаем, че топлото време си отива а явно хората няма да искат да чакат до на пролет. Затова решихме да обявим датите и да действаме докато времето позволява.

   Ако първия курс мине по план се надявам да има още един два курса до края на годината (ако времето позволява).

 4. Петко Арбалиев

  Здравейте,
  първо да кажа едно голямо „Браво“ за организаторите на тези курсове,. Това е нещо, което с нетърпение очаквах. За съжаление изпуснах записването за първия курс,които беше с по-ниска цена, но се записах за втория.:) Предполагам всичко, което ще се прави по време на обучението ще остава като оборудване на работилницата. Тази идея също много ми допада, защото така курсистите ще видят какво са постигнали тези преди тях. Също така мога да дам като предложение от нещата, които се правят за тези два дни да се сглобява нещо малко символично, което да остава за курсиста като спомен от проведения курс. Това може би трябва да е нещо, което има във всяка една работилница като поставка за стяги, лавица за инструменти и т.н.
  Тази година успях да присъствам и на дърводелския събор и ми направи голямо впечатление, че хората които присъстваха бяха заредени с позитивна енергия и по-голямата част от участниците бяха готови да отговарят на всякакви въпроси относно изработката на продуктите, които предлагат. А за пушенето сирене от Балкана просто ще трябва да се покаже технологията и да започвам да си правя и аз вкъщи 🙂

  Поздрави!

  • Мислил съм за това всеки курсист да изработи негов проект, но не съм сигурен дали наличното време ще позволи. След първия курс ще имам по-добра представа дали подобно нещо може да се вкара в програмата или не.

 5. Даниела Узунова

  Предвиждате ли трети курс?

  • Да, след като завърши първия курс е преценим кога ще можем да направим трети. А ако е хубаво времето може да организираме и 4-ти до края на годината.

 6. Петко Арбалиев

  Здравейте,
  как премина първият дърводелски курс за корпусна мебел? Виждам,че няма публикации, а ако не се лъжа трябваше да се проведе последната седмица на месец септемви.

  • Здравейте,

   Курса премина успешно тази събота и неделя. Вчера беше ден за почивка, защото за мен лично беше много изтощително. Програмата на този курс е много интензивна, и трябваше да се поддържа темпо. Днес ще подготвя публикация в която ще покажем шкафа който направихме заедно с курсистите.

 7. Виолета Динева-Иванова

  Здравейте, ако човек няма къде да остави децата си (на 6 и12г.) дали може да ги вземе със себе си на курса? При условие, че осъзнава за техническия процес, наличието на реална опасност от машините и инструментите, желанието на другите участници да се концентрират? Какво е Вашето мнение?

  • Присъствието на деца в залата по време на курса (освен за кратко време) не е желателно, но ние имаме голям двор където децата могат да прекарат време и вие можете да си ги наглеждате там.

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Блог в WordPress.com.

%d блогъра харесват това: