За кандидат курсисти. Полезни инструменти в Лидл.

Като част от обучението в програмата за курсовете ние ще ви препоръчаме какви видове инструменти да си закупите и откъде. Във връзка с това бих искал да ви насоча към инструменти, които ще се появят тази седмица в четвъртък в Лидл.

Моля обърнете внимание, че линковете към сайта на Лидл ще бъдат актуални само тази седмица, след това те няма да работят.

 1. Стяги:

Тези два вида стяги са подходящи за използване в методологията за правене на корпусните мебели.  Ето линка към тях (ще бъде актуален само тази седмица):

https://www.lidl.bg/bg/p/rabotilnica-s-ideya/styaga-za-ramka-ili-glova-styaga/p29156

Цената и на двете стяги е доста приемлива, аз съм взимал подобен вид на много по-вискока цена. Тук двете струват по-малко от една такава. Ако ще си правите мебели в къщи силно препоръчвам да си вземете и двата вида.

Този вид стяги също е полезен, въпреки, че точно този тип не е от най-удобните за работа:

https://www.lidl.bg/bg/p/rabotilnica-s-ideya/styaga/p29128

2. Накрайници за винтоверт:

Подобни комплекти се намират лесно и ги има на много места, но този нов тип изглеждат подходящи. Особено вида с по-дългите битове:

https://www.lidl.bg/bg/p/product-recommendation/komplekt-bitove-ili-bitove-i-vlozhki/p29120

3. Орбитален шлайф:

Миналата седмица в Лидл пуснаха евтин орбитален шлайф. Предполагам, че все още го има по някои от магазините.

За хора, които търсят бюджетно решение, този шлайф ще свърши работа за да го ползвате в нашата методология за корпусна мебел. Но ако искате нещо по-добро, по време на курсовете ще ви покажем както този по-евтин вариант, така и по-добри решения, които струват около 3 пъти повече, но са от професионален клас.

 

4. Също така все още в някои магазини се намират бройки от Герунг (потапящ) отрезен циркулят на Парксайд. Цената е 300 лв за 250 мм-ов диск. Нашата методология за корпусна мебел не изисква непременно да имате герунг циркуляр (пендула), но ще ви бъде полезно ако имате. Това предложение от Парксайд е бюджетно и понеже е с по-голям диск е с широко приложение. Ако някой иска да вземе пендула в ниския ценови клас, това е горе долу минималната цена на която можете да намерите евтина машина, която да ви върши работа.

Държа да отбележа, че това не е платено съобщение.  Информацията се предоставя за това, който би желал да се възползва от нея. Тази статия реших да я пусна като видях първите стяги, които наистина са полезни да ги имате за ползване по нашата методология, но после реших да допълня и за останалите неща.

Categories: Дърводелска работилница, Дърводелски инструменти, Дърводелски курсове, Дърводелство, Занаятчийство, Финиши за дърво, обучение | Етикети: , , , , , , , , , | 4 коментара

Навигация

4 thoughts on “За кандидат курсисти. Полезни инструменти в Лидл.

 1. Калин

  Макар и закъснял, искам да кажа, че подобни статии са изключително полезни.

  Хубавото е, че човек най-вече може да научи защо и с какво дадена машина или инструмент може да му бъде наистина полезна (дори и в по-далечна перспектива), а това, че цената е изгодна е просто бонус.

  Продължавайте в същия дух и сигнализирайте за други подобни и полезни инструменти!

 2. Калин

  От днес пускат ето тези комплекти свредла:
  https://www.lidl.bg/bg/p/sbudi-maystora-v-teb/svredla/p37416

  Ако може да направите коментар кое и дали си струва?

  Да спомена и аз за тези, които ще го видят на по-късен етап, че линковете към сайта на Лидл ще бъдат актуални само тази седмица, след това те няма да работят.

  • От всички тези https://bg.cat-ret.assets.lidl/catalog4media/bg/article/315803/gallery/preview/lg/315803_04.jpg който няма такива е добре да си вземе. Това са свредла за плоскодънни дупки. От тях най-голямото ф35 са за стандартните изхвърлящи панти. Стъпковите свредла са добри за метал. Този тип за дърво не са много удачни с изключения на най-малкото, което може да се ползва за покетхол, но спиралните са по-добри, въпреки че и това става като няма друго. Тезо за пилотните дупки ги имам от много години и не ги ползвам въобще, не са много удачни.

 3. Калин

  От 23.04 (четвъртък), пускат махален прободен трион (акумулаторен), както и комплекти с ножове.
  https://www.lidl.bg/bg/p/sbudi-maystora-v-teb-vkshchestvuvay/akumulatoren-mahalen-proboden-trion/p37825
  https://www.lidl.bg/bg/p/sbudi-maystora-v-teb-vkshchestvuvay/nozhovki-za-proboden-trion/p37829

  Ето едно ревю на модела с плюсове и минуси:

  Цената не е от най-ниските, но предвид, че е заедно с батерия и зарядно не е зле. Ако желаете, може да направите коментар дали това е удачен инструмент като цяло.

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Блог в WordPress.com.

%d блогъра харесват това: