Дърводелски и занаятчийски събор 2019. Програма.

Какво можете да видите и преживеете на третото издание на Българския дърводелския и занаятчийски събор 2019, който ще се проведе на 31ви август – 1ви септември (събота и неделя) в село Селище (Махала Горно Селище),община Севлиево, област Габрово.

По-долу ще напиша какво ние самите като организатори ще предложим на посетителите на събора.

 1. Демонстрация на ръчно заточване на ножове на дърводелски рендета с участие на посетителите.
 2. Демонстрация за изработка на дърводелски чук от дърво от заготовка с помощта на ръчни инструменти.
 3. Демонстрация и изпробване на ръчно дялане и оформяне на дръжки и детайли от дърво с помощта на рокан и магаре за дялане.
 4. Ще можете да пробвате на живо как работят нашите натурални байцове, масла и вакси за дърво и кожа.
 5. Ще видите на живо направените от нас конструкции тип готическа арка, в това число най-новото попълнение – луксозно туристическо бунгало (gothic arch glamping pod).
 6. Ще имате възможност да видите и изпробвате нашите уникални японски рендета, някои от които са правени от стари японски майстори с ръчно ковани ножове и са внесени директно от Япония. Преживяването да се работи с такова японско ренде е нещо неповторимо и несъмнено някои от вас ще станат големи почитатели на японските рендета след като се докоснат до тях.
 7. Ще представим за дегустация и може би за закупуване уникална селекция от занаятчийско от пушено сирене, което ние сами правим в нашата пушилня, която също може да видите.
 8. И не на последно място ще можете да се запознаете с хората, които стоят зад този блог.

Това накратко е нашата програма като домакини на изложението. Всеки участник-изложител ще предостави своята собствена програма за нещата които иска да покаже, демонстрира и продава.

Моля, разпространявайте по всички достъпни за вас начини информацията за този дърводелски и занаятчийски събор, ако искате да има повече участници, както изложители, така и посетители, за да положим заедно основите на новия български ренесанс в работата с ръчни инструменти и усвояване на класическите занаяти.

Ако желаете да бъдете участник изложител можете да попълните формата за участие по-долу. Участието за изложители и входа за посетители са безплатни.

Посетителите нямат нужда от регистрация, но ако искате да не забравите за събора и да не го пропуснете можете да се абонирате за блога и ще получите съобщения за нови публикации, включително за организацията на събора и карта с точни координати за посещение на събора.

ФОРМА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ИЗЛОЖИТЕЛИ ЗА СЪБОРА:

(моля обърнете внимание, формата е само за хора/фирми, които желаят да бъдат изложители на събора и е необходима с цел да предвидим място за техния щанд. Посетителите са свободни да дойдат в определените дати без регистрация)

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Реклама
Categories: Български дърводелски събор, Дърводелство, Занаятчийство | Етикети: , , , , , , , , | 5 коментара

Навигация

5 thoughts on “Дърводелски и занаятчийски събор 2019. Програма.

 1. Алекс А

  Различна програма ли ще има в двата дена? Мислех да дойда и да опъна палатка някъде за да хвана и двата.

  • Здравейте,

   Ще има различни демонстрации през различните дни. Тази година желанието ни е да направим посетителите свидетели и дори участници в правенето на някои реални проекти.

   Добре сте дошли на събора. Място за палатки има.

 2. Емил Костадинов

  Здравейте! От скоро се занимавам с хоби-дърводелство и тази година планирам да посетя събора. С оглед планиране на пътуването ми ме интересува кога се очаква да започне програмата която сте публикували. Естествено допускам че като на събор няма час на откриване, речи и т.н. 🙂 но все пак към колко се събират хората?
  Поздравления за инициативата и доскоро,

  Е. Костадинов

  • Правилно, няма стриктна програма и речи. Това е събор, идват хората който когато може събират се, който каквото има да покаже показва, който иска само да гледа гледа, който иска да участва участва в демонстрациите.

   На първия събор хората почнаха да идват още в 7 часа сутринта. Иначе 9 часа е по-реалистично като начало. Въпреки че се предполага след 11 да са дошли повечето участници и да са си изложили нещата.

   • Емил Костадинов

    Благодаря! Точно това питах!

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

%d блогъра харесват това: