Ново видео с резултати от доброволческата акция.

Здравейте,

Тази седмица при нас дойдоха Добри Добрев от В. Търново и Стефан Стефанов и съпругата му от Червен бряг. С тяхна помощ продължихме почистването на терена за Центъра за развитие на занаятите в Балкана.

Също така повикахме и багер с чиято помощ изкоренихме стари дънери от терена и извадихме големи камъни, които пречеха.

Между временно с почистването, тъй като излязоха не само много дървета и клони, в това число и загнили такива, но също и много хубава пръст от угнила органична материя ние решихме да вложим този материал във високи лехи по системата Hugelkultur. На посочения линк можете да научите повече за тази система. Двете лехи които направихме се намират на терена на Центъра за развитие на занаятите и ще служат не само за пример, но и за храна на доброволците и участниците в работата на центъра. Отглеждането на храната ще е 100% биологично.

Ако вие имате да почиствате терен на село при което получавате много органична материя създаването на подобни лехи е много полезно начинание. Една такава леха не изисква никакво напояване освен в най-големите суши, защото натрупаните на дъното големи клони и дънери играят ролята на резервоари за вода, която после се отдава на растенията.

По-долу можете да видите видеото с резултатите от свършената работа.

Огромни благодарности за включилите се доброволци. Следващия уикенд ако е хубаво времето ще имаме пак доброволческа акция.

Реклама
Categories: Български дърводелски събор, Дърводелска работилница, Дърводелски инструменти, Дърводелски курсове, Дърводелство, Занаятчийство, обучение | Етикети: , , , , , , , , , | Вашият коментар

Навигация

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Блог в WordPress.com.

%d блогъра харесват това: