Дърводелски и занаятчийски събор 2019. Обявяване на датите.

С това кратко съобщение искам да обявя датите за планирания тази година Трети български дърводелски и занаятчийски събор.

Събора се планира да бъде на 31-ви Август и 1-ви Септември 2019-а година, събота и неделя.

Събора ще се проведе на същото място, което използвахме през предишните две години – с. Селище, община Севлиево. Мястото се намира на 12 км от Априлци, 30 км от Севлиево, 35 км от Троян, 40 км от Габрово, 80 км от В. Търново, 175 км от Пловдив, 220 км от София, 300 км от Варна.

Както е нашата традиция участието в събора за посетители и изложители е безплатно. Нашата цел е да популяризираме развитието на занаятите и да насърчим повече хора да се научат да работят с ръцете си различни занаяти, особено традиционните занаяти.

За тази година предвиждаме подобрения на инфраструктурата за събора и добавяне на нови съоръжения за което ще има нужда от доброволци.

Също така предвиждаме изграждането на малки бунгала в които да могат да приспиват доброволците. Изграждането и обзавеждането на бунгалата се предвижда да бъде максимално с естествени материали и да бъде организирано като курс за обучение в техниките на строителство и обзавеждане.

Предстои обявяването на подробни дати за курсовете.

Моля споделете тази информация с ваши познати за които тя може да представлява интерес. Предстои публикуването на допълнителни подробности.

 

Categories: Български дърводелски събор, Дърводелска работилница, Дърводелски инструменти, Дърводелски курсове, Дърводелство, Занаятчийство, обучение | Етикети: , , , , , | 20 коментара

Навигация

20 thoughts on “Дърводелски и занаятчийски събор 2019. Обявяване на датите.

 1. Запрян

  Ей! Супер! От кога чакам тази новина! Поздрави за организацията очакваме още информация!

 2. Жоро

  Само да сме живи и здрави там сме.

 3. Христо Алексиев

  Здравейте, желая да се включа като доброволец. Пишите ми на мейла как да се свържа с вас.

  • Здравейте,
   Благодаря за отклика да бъдете доброволец. Ще ви пиша когато сме готови да започнем да приемаме доброволци.

 4. Здравейте! Бих искала да се включа като участник в събора, но не зная дали влизам в рамките на концепцията за занаятчийството. Рисувам камъни за сувенири и домашна декорация. Моля, ако сметнете, че можете да ме допуснете, да дадете повечко информация – има ли наем за място, кой осигурява маси, необходимо ли е участниците да са юридически лица и пр… Предварително благодаря за вниманието!
  Успешна седмица от мен!

 5. Румен

  Щом ще има осигурено място за преспиване, то и аз изглежда ще се навия да стана доброволец – стига при изискваната дейност да не трябва да се носи много тежко наведнъж. Точно сложността с намирането на място за преспиване ме спря миналата година да посетя събора.

 6. Здравейте!Ние сме две колежки,занимаващи се с други занаяти,а по-точно ушиване на текстилни сувенири и рециклиране на стъкло.Следим събитието Ви от първото издание,но по стечение на обстоятелствата,не успявахме да го посетим.Тази година имаме желание да участваме дори в него.Заедно с колега,занимаващ се с дърворезба.Необходимо ли е някакво по-специално заявление за участие?

  • Здравейте,

   Няма нужда от специално заявление за участие в събора. Добре сте дошли да дойдете и да покажете нещата, които правите. Място би трябвало да има за всички, като принципа е който дойде по-рано си избира от наличното до момента място.

 7. Александър

  Здравейте, бих искал да се включа като доброволец.

  • Благодаря за отклика. Ще ви включа в списъка с желаещите и ще се свържа с вас когато имаме готовност да започнем.

 8. Todor

  Желая да се включа като доброволец. Пишете ми на имейла.

 9. Никифор

  Здравейте!
  Поздравявам ви за блога и целия труд, който извършвате. Бих искал да се включа като доброволец.

  • Ще ви добавя в списъка с доброволците. За съжаление дават дъждовна тази седмица и може би няма да можем да работим през уикенда на терена.

 10. Александър А

  Здравейте! Звучи ми като добра кауза, искам да доброволствам и аз 🙂

 11. Васил

  Здравейте, датите 31-ви Август, 01-ви Септември окончателни ли са?

  Благодаря!

 12. Радослав Божидаров Радев

  Здравейте! Съжалявам страшно, тази година няма да мога да присъствам на третото издание на събора! Забелязвам положителна тенденция за нарастващ интерес към събора и заявки за участие и доброволци. Това е, колелото се завъртя и съм сигурен, че няма да се спре, след като има такива ентусиасти като Вас! Желая Ви успех с третия дърводелски и занаятчийски събор!
  Поздрави!
  Радослав Радев

  • Когато започне да функционира занаятчийския център ще има възможност по-често да идват хора и да участват в полезни занимания. Няма да е само веднъж годишно и така хора, които са пропуснали събора също ще могат да видят нещата които правим.

   Но събора ще бъде кулминация при събирането на много съмишленици веднъж в годината.

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Блог в WordPress.com.

%d блогъра харесват това: