Залепване на дървени детйли с помощта на вакса за дърво

Не знам за вас, но аз съм привърженик на финширане на дървените детайли преди залепване. Предимствата са много. Много по-лесно и удобно се обработват отделни детайли. Най-трудно е когато имаш детайли под ъгъл и там се натрупва финиш, остават следи от четка и въобще финиша се затруднява от всякакви чупки и сглобки на отделни елементи.

Ето защо винаги когато е възможно аз финиширам детайлите преди да ги залепя. Включително ги минавам не само с байц, но и с масло и вакса. Това само по себе си има още едно много голямо предимство. А именно, премахва се проблема с притесненията от излязлото лепило при слепване. Ако слепите необработена дървесина след това трябва да изшлайфате местата където е попаднало излязлото от сглобката лепило. Често обаче не е никак лесно да се види дали наистина сме отстранили всякакви следи от лепило, и когато започнем да слагаме финиш се вижда че на места финиша не поема, защото там е останало засъхнало лепило. И тогава трябва да се шлайфа наново и финиша и лепилото, което е крайно неприятно нещо.

По тази причина аз предпочитам да финиширам детайлите преди лепенето. А местата където може да излезе лепило допълнително обработвам с вакса. Само помнете да не слагате вакса върху повърхностите, които трябва да залепнат, защото ваксата ще предотврати залепването им. Резултата можете да го видите в краткото, но достатъчно красноречиво видео по-долу:

Реклама
Categories: Дърводелство, Занаятчийство, Мебели, Финиши за дърво | Етикети: , , , | 1 коментар

Навигация

One thought on “Залепване на дървени детйли с помощта на вакса за дърво

  1. Кирил Маринов

    На първо четене съм очаровам от продуктите на фирмата! за сега всичко което е казано е едно към едно !Браво! Ще трябва малко тренировки за да свикне човек с технологията ! Най сложно е да предвидиш вкуса на клиента?! Колко тъмно иска байца ? Иначе комбинациите са безброй и за най придирчивия вкус!

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

%d блогъра харесват това: