Компактна и стилна работилница

В тази статия искам да ви запозная с една идея за организация на работилницата само върху една стена. Това е особено подходящо когато работилницата се прави в гараж или някакво друго помещение, което се ползва и за други неща освен за работилница.

Дърводелска работилница

Има две ключови неща, които правят тази работилница много компактна и и дават възможност да се съвмести с други дейности в същото помещение. Първото е че тя е организирана само върху една от стените на помещението и втората е мобилността на някои от елементите.

мобилна работилница

Допълнителна работна площ, както и стойки за машините се постига с мобилни елементи, които са направени с такива размери, че да могат да влизат плътно в корпуса на тезгяха и на другите фиксирани работни плотове.

дърводелска работилница

Използването на цветова схема, която обединява всички елементи, прави работилницата да изглежда стилна, спретната и професионално направена.

схема на тезгяхВсички елементи могат да се изработят от листов материал (шперплат, МДФ или дори ПДЧ) като краищата се обкрайчват с масивни летви, препоръчително от твърда дървесина.

Така с няколко думи и накратко ви запознах с идея за стилно и лесно организиране на малка работилница в споделено помещение. Надявам се да ви е било полезно.

Реклама
Categories: Дърводелска работилница, Дърводелски планове, Дърводелство, Занаятчийство | Етикети: , , , , , | 4 коментара

Навигация

4 thoughts on “Компактна и стилна работилница

  1. yasenzhekov

    Ето този е един нов ю-тубър, който показва едно интересно решение за такива „вложени“ тезгяси, като при него тези на колелцата с повдигащ се плот, за достъп до машините отдолу. Не много практично за работа, но пък за хората с малко място е чудесно:

  2. Чавдар

    Здравейте, не знаех къде да ви покажа това, затова го поствам тук.
    http://www.marcoterenzi.com/miniaturework/ – заслужава си да се види

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Блог в WordPress.com.

%d блогъра харесват това: