Работилница в гаража

Всеки е започнал от някъде, дори Apple компютрите започват да бъдат асемблирани в гараж. Аз съм имал поне две работилници в гаражи в миналото и дори една на балкона. По интересното беше, че дори с изработеното на балконската работилница в центъра на София бях в състояние да се издържам и то в продължение на цяла година.

Ето защо гаражната работилница не трябва да се подценява. Милиони дърводелци от цял свят продължават да работят от своите гаражи. Затова бих искал да споделя една идея за подредбата на гаражна работилница.

Гаражна работилница

Всичко се побира само на една стена

Тъй като гаража все пак е гараж и в него трябва да има място и за автомобила един от най-добрите подходи е работилницата да бъде побрана само на едната стена за да не заема от ширината на гаража и автомобила да може да се побере.

Гаражна работилница

Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си.

Реда е едно от най-важните неща в малката работилница, защото разхвърляните неща заемат повече място и работилницата става нефункционална.

Гаражна работилница

Работния тезгях може да се демонтира при нужда

Ключа към малката работилница освен добрия ред това  е мобилността. Ето защо всичко, което заема повече място трябва да може да се сгъва, прибира или премества на колела.

Красивия и спретнат дизайн допринася за ведра и творческа обстановка. Все пак дърводелеца не е хамалин а творец и трябва да работи в среда, която стимулира креативността.

Реклама
Categories: Дърводелство | Етикети: , , , | 4 коментара

Навигация

4 thoughts on “Работилница в гаража

 1. Стеф

  Здравейте на всички , блога е хубаво начало на нещо хубаво и наистина нужно за нашите географски ширини , дано се развива и прочува :). Имам един въпрос/молба към домакина: Ще е хубаво ако сложиш реални снимки на някоя работиница (може и твоята) със снимки на инструментите кое как работи какво изработва , така ще стане като енциклопедиика на домашната работилница , може да го обособиш като уроци за изработване на разни детайли (с клипчета).Имам един приятел които наскоро се захвана с дървообработка и за има няма 2-3 дни помагане в работилницата , вече знаеше кое за какво служи и усвои мерките за безопастност (което е най-важното).
  Успех на блога

  • В момента работим по довършване на една част от работилницата и до оборудването й. Като сме по-готови за качествени снимки ще покажем такива, както и от един момент нататък мислим да пускаме видеа с демонстрации на определени техники на работа. Просто още не се съвсем готови за това.

 2. Reblogged this on ПАРКЕТИ МИЛАНОВ -Традиция в три поколения and commented:
  Един Блог ,който чета с огромно удоволствие .
  Енд Джой!:)

 3. Поздравявам ви за чудесните шкафове,които сте направили така и в мазето всичко ще бъде идеално подредено и ще се знае в кой шкаф какво има,а не традиционно сложени инструменти по кашони или хвърлени в някакви кутии и като ни потрябва нещо да се чудим от къде да започнем за да стигнем до него.Ако имате още идеи ще се радваме ако ги споделите с нас.Много правилно сте написали че гаража си е гараж и там често оставяме неща,които не са ни от нужда, но това не означава че трябва да са захвърлени.Вече знам какво ще правим на вилата ми в една малка пристройка, че я превърнем в работилница…

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

%d блогъра харесват това: