Компактна дърводелска работилница

Работилницата е отражение на вътрешния свят на дърводелеца. Тя не е просто място, пригодено за извършване на определени задачи, тя е свидетелство за професионалните и творчески стандарти на занаятчията. Като че ли в България на работилницата винаги се е гледало по презрителен начин, като на място за тежък труд, на което отиваме по неизбежност, за да изкараме прехраната си и от което искаме да си тръгнем час по-скоро, след като е изтекло работното ни време или сме свършили задачите за деня.

Аз смятам, че дърводелската работилница трябва да бъде място, за което занаятчията копнее да бъде там, да остане на саме с идеите и проектите си. Място, което го привлича непрестанно, което го вдъхновява и мотивира. В този блог се надявам да мога да споделя множество идеи за работното пространство, като за начало бих искал да стартирам тази поредица за работното място с една идея за компактна, чиста, спретната и подредена работилница:

Дърводелска работилница

Стилна дърводелска работилница

Може би повечето от вас не са свикнали с подобен изглед и подредба на една работилница, но в добрата работилница реда и удобството за работа са едно от най-важните неща. Надявам се това, което виждате да даде вдъхновение на много български дърводелци, така както аз години наред съм намирал вдъхновение в подобни неща. Снимката няма нужда от коментари, защото всичко говори само за себе си, и както са казали английско говорящите  „a picture is worth a thousand words (една снимка говори повече от хиляди думи)“. Тогава на мен какво ми остава освен да пусна още една снимка и да оставя разсъжденията и коментарите на вас.

мобилна работна маса

Мобилна работна маса

Американците обичат да продават планове за изработката на подобни проекти. Аз обаче мисля, че на нас българите няколко идеи за вдъхновение са достатъчни. Останалото можем да го доразработим и реализираме сами. Ако обаче две снимки не са достатъчни, мисля че едно видео би помогнало повече:

http://vbox7.com/play:f1bf8c0735

Advertisements
Categories: Дърводелство | Етикети: , , | има 1 коментар

Навигация в публикациите

One thought on “Компактна дърводелска работилница

  1. Георги

    дори един турски султан се занимавал с дърводелство и има запазени мебели собственоръчно изработени от него

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: