Продукти

ЗАБЕЛЕЖКА:   Формата за поръчки се намира малко след последния 11-ти продукт в списъка с продукти.  Телефон за консултации и въпроси 0887 815 140.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ : Уважаеми клиенти, във връзка с ДРАСТИЧНОТО ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ на най-основните ни суровини ИМАМЕ НОВИ ЦЕНИ считано от 05.03.2021г. От както сме започнали да работим преди пет години ние не сме променяли цената нито веднъж, като сме поемали колебанията в цените. Тъй като промяната в цената на суровината е почти двойна, а ние не можем да си позволим да вдигнем двойно цените, цената ще се вдигне плавно на два етапа. Цените на байцовете остават без промяна. Моля обърнете внимание, че някои продукти вече няма да се предлагат поради икономическа несъобразност, но те ще бъдат извадени от списъка с видовете и разфасовките по-долу.

***

Нашият народ има една поговорка, че врата на вълка бил дебел, защото си вършил работата сам. Може би нещо подобно важи и за балканджиите. Да живееш високо в Балкана далеч от удобствата и наличните материали на града е само по себе си причина да търсиш начини да вършиш и създаваш колкото се може повече от необходимите неща сам.

Именно в такива условия ние живеем и работим на Балкана. И къде от неволята, къде от наследствения балканджийски творчески потенциал ние създадохме ред продукти за обработка на дърво за ползване в нашата работилница. Някои от тези продукти се оказаха толкова добри и успешни, че се роди идеята да ги предложим и на останалите ни колеги. На тази страница ще намерите информация за тях, както и възможност да си ги закупите от нас.

натурални вакси за дърво

Нашите продукти са израз не само на нашия стремеж към безкомпромисно качество и висока ефективност, но също така и на нашето желание да използваме само натурални продукти и да бягаме от токсичните продукти на петрохимическата индустрия. Ето защо в списъка с продукти създадени от нас ще намерите само натурални продукти без химически добавки и токсини.

масла за дърво

Списък с продукти и цени

 1. НОВ ПРОДУКТ: Балсамова вакса за ръце, кожа и дърво. Това е нашата най-нова вакса, която не съдържа ленено масло, а вместо това съдържа набор от натурални козметични масла и вакси. Това я прави изключително подходяща за обработка на изделия от кожа, но освен това ваксата представлява 100% натурална козметика за ръце. Тази вакса също подчертава красотата на дървесните шарки по-добре от останалите вакси и е подходяща за ювелирни изделия от дърво. Цена за опаковка от 250 мл – 40 лв.
 2. Твърда вакса с карнауба (интериор). Съдържа чист пчелен восък, вакса от карнауба, натурално варено ленено масло, кокосово масло, ментово масло, орехово масло и борово масло. Това е изключително богат микс от масла и вакси, който подхранва, почиства, възстановява и защитава всякакви дървени повърхности. Изключително подходящ за дървени подове, плотове, мебели от дърво и други повърхности подложени на износване. Тази вакса има уникален аромат комбиниращ уханието на пчелния восък, боровото масло и ментата. Тя е прекрасен избор за натурално финиширане на нови мебели и изделия от дърво, както и за поддържане и освежаване на стари. Уникалното при тази вакса е че работи също толкова добре и за кожа  и всякакви изделия от естествена и изкуствена кожа, както и за лакирани и пластмасови повърхности. Сместа защитава дървените повърхности и кожата от вода, като може да се използва за импрегниране на обувки и платове за повишаване на тяхната влагоустойчивост и непромокаемост. Ваксата от карнауба, която е най-твърдата естествена вакса заздравява допълнително третираните повърхности и придава блясък. Полира се с вълнен парцал след изсъхване. Ще се изненадате колко добре тази вакса работи също и за таблата на автомобили. Цена за опаковка от 250 мл – 28 лв.
 3. Екстериорна вакса с телешка лой. Съдържа чист пчелен восък, вакса от карнауба, натурално варено ленено масло*, кокосово масло, борово масло и телешка лой. Тази вакса има още по-силни водоотблъскващи свойства от предната версия поради уникалните качества на телешката лой, която изключително плътно попълва дървесните пори. Поради това тя е най-подходяща за финиш и подхранване на дървени повърхности изложени на външни условия. Тя превъзхожда предния вид вакса и за поддръжка на кожа и кожени изделия от естествена и изкуствена кожа. Излишно е да казвам колко добре телешката лой взаимодейства с кожените изделия. За съжаление този вид продукт се предлага само в ограничени количества и спорадично защото истинска и качествена телешка лой (да не се бърка с телешка мас) се намира много трудно и в много малки количества. Цена за опаковка от 250 мл – 34 лв.
 4. Топ екстериорна вакса с гъша мас. Тази вакса има съдържание като предишната, но съставките подобряващи екстериорната защита са завишени допълнително, като телешката лой е заменена една от водоотблъскващите мазнини – гъшата мас, която има уникалните свойства позволяващи на гъските да остават сухи във водата. Това е нашия топ продукт за външни условия. Цена за 250 мл – 38 лв.Варено ленено масло без сикативи
 5. Натурално варено ленено масло. Лененото масло е използвано за защита и финиш на дървени изделия и повърхности от хилядолетия. То не гранясва и има много добри защитни и подхранващи свойства. Проблема е че пресованото ленено масло се води от несъхнещите масла и ако го нанесете в натурален вид (например ленено масло на Балчо от супермаркета) то няма да иска да изсъхне в продължение на дни, а може и повече от седмица да продължава да цапа. Това е причината големите производители да добавят така наречените сикативи. Те са химически изсушители, които правят лененото масло да съхне бързо. За съжаление сикативите съдържат тежки метали и са много токсични. Традиционния начин за подобряване на изсъхваемостта на лененото масло е чрез продължителна термична обработка или „варене“. Това е и причината на етикетите на много от продаваните в търговската мрежа ленени масла да пише думите „варено ленено масло“ или Boiled Linseed Oil. Само, че този термин се използва чисто образно, защото тяхното масло не е наистина варено, а е с добавени сикативи. От много години ние сме искали да намерим истинско варено ленено масло и за щастие най-после го намерихме. Лененото масло което продаваме е напълно натурално без добавени сикативи (което си личи и по натуралния му и естествен мирис), като е било термично обработено с цел подобряване на изсъхваемостта. Нашето ленено масло съхне бързо и точно както нашия байц не съсипва четките ако не ги измиете след употреба. Можете да ползвате същата четка в продължение на месеци, без да я миете и без да се съсипе. Разбира се е препоръчително поне веднъж седмично четката да се вчесва и почиства за да не се деформира. Цена 0.5 литра – 11 лв, 1 литър – 20 лв.  Поради драстичното покачване на цените на лененото семе и от там на лененото масло, временно прекратяване продажбата на по-големи разфасовки ленено масло.
 6. Натурален занаятчийски байц/оцветител за дърво и кожа. (Кликнете тук да видите наличните цветове.) Този байц е едно от най-големите ни открития и думите ми ще бъдат слаби да опиша, колко много му се радваме в нашата работилница. Той не съдържа никакви петрохимически продукти, никакви токсични вещества и е изключително подходящ както за аматьори така и за професионалисти. По-долу ще изредя защо:
  • Работи перфектно в запрашена среда. Не е нужно педантично да почистите работната си маса и детайла от прах, защото байца няма да се свърже с праха. Уникалното свързващо вещество в него е на целулозна основа (произвежда се от памучна целулоза), което се активира прониквайки в порите на дървото.
  • Край на засъхналите и съсипани четки. В нашата работилница ние имаме по една четка за всеки основен цвят байц с който работим. Никога не мием тези четки. Те не втвърдяват и не се съсипват при ползване с нашия байц. Това ни позволява да работим спокойно с най-скъпите и качествени четки без да се притесняваме, че ще ги съсипем.
  • Байца е бързосъхнещ и подходящ за шлайфане без да запълва порите на шкурката. Това позволява лесно и бързо отстраняване на дефекти по байцваната повърхност, някои от които се виждат едва след като сме покрили дефекта с някакъв финиш, а тогава е твърде късно за лесното му отстраняване. С нашия байц това вече не е проблем.
  • Изключително добра покривност. Увеличава интензитета си при втора и трета ръка. Това позволява добър контрол на цвета.
  • Край на съсипаните и изветрели байцове. Нашия байц може да стои отворен без да изветрее или да се съсипе.
  • Може да работите спокойно без маска и ръкавици. Байца е нетоксичен и няма опасност да вдишате отровни химически изпарения от него. Той няма натрапчив а едва леко доловим мирис, който сам по себе си говори за натуралното му съдържание. Разбира се байца цапа, защото това му е работата да оцветява, но може да се измие лесно от ръцете с обикновен сапун и вода.
  • Може да се нанася с четка, парцал или гъбичка. Може да се забърсва с цел постигане на по-прозрачен финиш или да се състарява със шкурене.
  • Може да се разрежда с вода с цел постигане на по-светли тонове.
  • Отделните цветове могат да се комбинират за постигане на цвят по ваш вкус.
  • Оцветява естествената кожа по-добре и по-трайно от боя за обувки.
  • Изключително бързо и лесно нанасяне. Дори моите деца се научиха да го използват в проектите си с прекрасен резултат. Не изисква професионални умения за нанасяне.
  • Може да се суши скоростно с пистолет за горещ въздух без да има опасност от напукване или съсипване на финиша.
  • UV-устойчив. Държи се прекрасно на външни условия. Там където купешки байцове са избледнявали само след година, нашия байц държи трайно цвета си. Изключително подходящ за фасади на къщи, огради, градински мебели, както и за всякакви интериорни приложения.
  • Нашия байц е създаден да бъде използван в комбинация с нашето натурално варено ленено масло или с някоя от нашите вакси. След изсъхване той на глед избледнява и променя цвета си. Но след полагане на масло или вакса върху него си връща цвета и остава по този начин. Ефекта е същия като при използване на цветни масла за дърво, като например тези на OSMO, само че по наши наблюдения е по-траен от тях, не съдържа токсични химикали и струва в пъти по-малко.
  • Цена на 1 литър занаятчийски байц – 8 лв.  Ако са необходими големи разфасовки за в бъдеще ще го предлагаме и на прах за разреждане с вода, за да можете да си забъркате 5, 10, 20 или колкото литра са ви необходими.
  • Добавихме 8 цвята пастелен байц, какъвто не сме виждали да се продава нито в България, нито в чужбина. Цена на 1 литър пастелен байц – 10 лв.
  • НОВО: Новите цветови картелини на байцовете са готови и публикувани ето тук.Натурален импрегнант за дърво
 7. Натурален импрегнант за дърво с боров катран 2 в 1.  Този продукт го имаме от известно време, но не беше пубикуван досега сред продуктите. Импрегнанта едновременно импрегнира дървото с активната си съставка от натурален боров катран, който има естествени свойства да се съпротивлява на появата на плесени и дървояди. Импрегнанта е дълбоко проникващ и освен че импрегнира играе ролята и на финиш, защото съдържа ленено масло. Идеален е за натурално импрегниране без химии на дограма, врати, градински мебели, дървени фасади и въобще всяко нещо от дърво, което искате да импрегнирате без да използвате токсични химикали. Разходната норма на 1 л импрегнант е между 15 и 30 кв.м за 1 литър в зависимост от порьозността на основата. Средно е около 20 кв.м за литър. С този продукт едновременно импрегнирате и финиширате дървото. След него можете да обработите и с 1 ръка вакса, или можете да го оставите така. Ако желаете да комбинирате с байц, байца се слага ПРЕДИ импрегнанта. А ако ще слагате вакса, ваксата се слага СЛЕД импрегнанта. Цена 0.5л – 17 лв, 1 л – 32 лв, 2л – 60 лв, разфасовка от 3 л – 88 лв, 5 литра – 140 лв.
 8. Натурално гъсто финишно масло с пчелен восък и карнауба. Този продукт е специална разработка по молба на наши клиенти, които искат бързо да обработват големи площи едновременно с масло и вакса. Маслото е подобно на прозрачните масла на OSMO с тази разлика, че не съдържа никакви химикали, сикативи и се състои само от натурални съставки. Съдържа истинско варено ленено масло комбинирано с натурални вакси и восък от карнауба. Това прави маслото по-гъсто и дава възможност за полиране след изсъхване. Ефекта наподобява ако първо обработите дървото с ленено масло, а след това с вакса от карнауба, като спестявате време и нанасянето става по-лесно и бързо. Трябва да имате предвид, че да нанесете отделно ленено масло и после вакса с карнауба има по-пълноценен ефект и ако търсите по пълноценна защита е най-добре да ползвате продуктите отделно. Но ако имате голяма площ за обработка и искате да спестите време използването на гъстото финишно масло е добър вариант. Цена 0.5л – 19 лв, 1л – 35 лв, 2л – 68 лв, разфасовка от 3 л – 99 лв, 5 литра – 165 лв.
 9. Мека вакса с карнауба за интериор. Това е нов продукт разработен като опростена версия на нашата твърда вакса с карнауба. В резултат се получава по-мека вакса, която се нанася по-лесно върху по-големи площи и е предназначена за спестяване на време и улесняване на процеса на нанасяне. Твърдата вакса с карнауба си остава по-пълноценния вариант на защита на дървото в интериорни условия и е по-икономична, затова предимствата на този вариант е по-лесното и бързо нанасяне подходящо за по-големи площи (подове, ламперия, тавани и пр.) и малко по-ниската цена. Цена 250 мл – 25 лв.
 10. Мека вакса с гъша мас за екстериор. Това е нов продукт разработен като опростена версия на нашата топ екстериорна вакса с гъша мас. В резултат се получава по-мека вакса, която се нанася по-лесно върху по-големи площи и е предназначена за спестяване на време и улесняване на процеса на нанасяне. Твърдата вакса с гъша мас си остава по-пълноценния вариант на защита на дървото в екстериорни  условия и е по-икономична, затова предимствата на този вариант е по-лесното и бързо нанасяне подходящо за по-големи площи (фасади на къщи, сайдинг, ламперия, тавани, беседки и пр.) и малко по-ниската цена. Цена 250 мл – 35 лв.Натурално масло за външни условия за дърво
 11. Екстериорно гъсто финишно масло с гъша мас, пчелен восък, карнауба и боров катран. Този продукт е най-новото ни предложение, което комбинира в себе си три от нашите по-горни продукти – финишното масло, ваксата с гъша мас и импрегнанта с боров катран. Маслото е подобно на маслата на OSMO за външни условия с тази разлика, че не съдържа никакви химикали, сикативи и се състои само от натурални съставки. Съдържа истинско варено ленено масло комбинирано с натурални вакси и восък от карнауба, плюс натурална гъша мас и боров катран усилващи защитата на дървесината при външни условия. Това прави маслото по-гъсто и дава възможност за полиране след изсъхване. Ефекта наподобява ако първо обработите дървото с импрегнант с боров катран, а след това с вакса с гъша мас, като спестявате време и нанасянето става по-лесно и бързо. Отново имайте предвид, че ако нанесете отделно импрегнанта и после ваксата с гъша мас има по-пълноценен ефект и ако търсите по пълноценна защита е най-добре да ползвате продуктите отделно. Но ако имате голяма площ за обработка и искате да спестите време използването на гъстото финишно масло е добър вариант. Тъй като маслото съдържа боров катран, финиша не е прозрачен, но придава лек загар и леко потъмняване на дървесината. Цена 0.5л – 24 лв, 1л – 46 лв, 2л – 90 лв, разфасовка от 3 л – 133 лв, 5 литра – 210 лв

ПОКРИВНОСТ на продуктите: Покривността на финишите за дърво е силно зависима от вида дървесина, нейната влажност и степента на обработка на повърхността. Но ако дървените повърхности са правилно подготвени нашите байцове, масла и вакси са изключително икономични! По-фино обработените повърхности ще погълнат по-малко байц, масло и вакса от по-грубите повърхности. При подходяща обработка на дървото:

 • Един литър байц би могъл да покрие до 25 кв.м дървена повърхност. Това прави до 0.32 лв на кв.м разход.
 • Една опаковка вакса от 250 мл също може да покрие до 30 кв.м ако се прилага с правилната техника (фино нанасяне с цялостно разнасяне на ваксата, все едно дървото се масажира и разтрива)Това означава, че можете да финиширате дървените си повърхности с напълно натурална вакса средно под 1 лв на квадрат себестойност.
 • Един литър варено ленено масло може да покрие до 30-33кв. м дървена повърхност. Тук разхода е под 70 стотинки на квадрат!
 • Един литър финишно масло (интериор и екстериор) може да покрие до 30 кв. м дървена повърхност. Тук разхода се движи в рамките на  1.20- 1.60 лв на квадрат!
 • Един литър импрегнант може да покрие до 20 кв. м дървена повърхност. Разхода е около 1.60 лв на квадрат!

Горните данни са за 1 ръка. Ако дървото, което обработвате е по-грубо разходната норма ще се покачи, но като груб ориентир не би трябвало да ви скочи повече от два пъти от разхода цитиран по-горе. Което отново прави цената на квадрат обработена площ изключително нисък, дори при по груба дървесина. Ако обаче се опитвате да използвате финишните покрития на грубо разбичен дървен материал (както е излязъл от гатера) без допълнителна обработка на дървото, тогава разхода ще е най-голям и общо взето непредвидим, защото зависи от такива неща, като колко фини или едри са били зъбите на банциг лентата и колко остра или тъпа е била лентата, защото това води до различни по грубост повърхности.

Допълнителна информация за използването на продуктите:

 1. Практически инструкции за нанасяне на маслата и ваксите.
 2. Подробен списък на многостранното приложение на ваксите.

Продуктите могат да бъдат изпратени по ЕКОНТ с наложен платеж. За повече информация или ако имате някакви въпроси можете да оставите коментар по-долу или да се обадите на 0887 815140 за задълбочена консултация за използване на нашите продукти и кои от тях биха работили най-добре за вашия проект.

натурални вакси за дърво

По долу можете да използвате формата за поръчка, за да поръчате продуктите, които желаете. Моля попълнете всички полета, като въведете офиса на ЕКОНТ до който искате да се достави пратката. Моля въведете коректно и внимателно всички данни за поръчката, за да се избегнат ненужни грешки и обърквания.

Имайте предвид, че ние живеем и работим на отдалечено място в централния Балкан, затова нямаме възможност да изпълняваме поръчките ден за ден. За изпращането на поръчките ние трябва да изминем повече от 80 км, затова изпращаме поръчките веднъж седмично и това обикновено е всеки четвъртък. Поръчки получени до 18:00 часа в сряда* (вижте забележката) ги изпращаме в четвъртък и в петък пристигат с Еконт, останалите поръчки събираме за изпращане следващия четвъртък. Затова моля имайте това предвид, когато поръчвате. Не ни е приятно да караме хората да чакат, но с нашето местонахождение нямаме друг избор.

ЗАБЕЛЕЖКА: Няма предвидени промени за тази седмица.

(телефон за въпроси и консултации: 0887 815 140)

Доставката е за сметка на купувача и се определя от тарифите на Еконт. Препоръчваме ви да заявявате поръчките си до най-близкия ви офис на Еконт вместо до адрес, защото при пратки над 1 кг доставката до адрес е двойно по-скъпа, а под 1 кг се оскъпява с около 50%.

 ФОРМА ЗА ПОРЪЧКИ:

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

438 коментара

438 thoughts on “Продукти

Навигация в коментарите

 1. Йордан пенчев

  За твърда и суха кожа , каква вакса бихте ми препоръчели номер 2 или номер 3.
  Поздрави

 2. roburt48

  Здравейте, току що се регистрирах, тъй като ми предстои строителство на малка къща. Възнамерявам фасадите да са с дървена обшивка, която да е в определен цвят (графит сиво). Освен байц за постигане на цвета с какви други от Вашите продукти трябва да третирам дървото за да се съхрани ?

 3. Петър Николов

  Здравейте, продуктите ви са наистина страхотни, вече ги изпробвах на дърво няколко пъти и съм страшно доволен. Дайте малко информация дали и как се прилагат на кожа (понеже пише ,че защитават дърво, кожа и метал)?

  • За кожа най-подходяща е ваксата с карнауба. Трябва да е нанася много тънко и е подходяща за кожа по-дебела от 1 мм. На по-тънка кожа не действа толкова добре, защото ваксата съдържа ленено масло. Ние направихме вакса специално за кожа, която няма ленено масло. Тя е даже с добавени козметични масла и става за възстановяване на ръцете в края на работния ден.

 4. Анета

  Здравейте, имаме стара селска къща пълна със стари мебели. Някоите мебели са с мебелно покритие и другите са с лъскава повърхност. Какво бихте съветвали за реновация. Дали е възможно да ги боядисвам с вашите продукти?
  Предварително благодаря.

 5. Slav

  Здравейте,
  Радвам се, че ви откривам, още един позитив от това да си правиш сам нещата – така търсиш и намираш. Сблъска се с проблем с новият ми кухненски плот и бих се радвал на съвет дали и кой от вашите мазила ще му/ми помогне.
  Плотът е BauBuche, от надлъжно слепени букови ламели, доста е ефектен и затова го взех. Шкурих го доста фино, на ръка. След това нанесох купешко масло от икеа за плотове с лен и тунгово масло, две ръце, с парцал. След това като финиш нанесох от моята вакса, която от години ползвам за обувките си. Забърках я с маслото от икеа, пчелен восък и боров терпентин, като я направих по-мека. Нанесох я със сешоар, т. Е. Топло.
  И на следващия ден с почуда и лек ужас видях как водата попива…това беше преди три седмици. От тогава съм го мазал още няколко пъти с маслото от икеа, пошкурвал съм го, но не съм имал време да го мина цялостно, а и не съм намерил все още отговор защо така става. Мога да ви пратя снимки, ако ми дадете адрес.

  Ще съм благодаренако можете да ми дадете съвет кой ваш продукт ще помогне в тази ситуация.

  Благодаря ви, бъдете здрави и вдъхновени,

  Слав

 6. Slav

  Става дума за такъв плот – http://urbancabinetkc.com/2019/12/16/wooden-kitchen-countertops-2/

 7. Svetlin

  Здравейте, преди няколко месеца обработвах холна секция от шерплат бреза за която ми препоръчахте омасляването и да е с твърдата вакса с карнауба (No.2) , получи се мн. добре. Сега съм на етап спалня (легло , ракла и гардероб ) които ще се изработени отново от
  шперплат, но този път той е от топола и е двустранно фурнирован ясен от едната си страна и дъб от другата , закупен е от welde лесоцентър. Въпросът ми е дали отново да ползвам от твърдата ви вакса с карнауба (No.2) на 2 ръце или за този случай ще ми препорчате нещо друго ?

 8. Златина Стефанова

  Здравейте, как мога да поръчам?

 9. Марио

  Здравейте, какви материали за завършване бихте ми препоръчали за плот на маса от чам и как точно да се приложат? Плотът няма да се байцва, питането ми е за маслата и ваксите

 10. Емил Костадинов

  Здравейте. Имам един въпрос по отношение на екстериорните вакси с телешка лой и гъша мас. Гледайки физическите свойства на двете мазнини ми направи впечатление, че температурата на топене на лойта е 32°С, а на гъшата мас 14°. У нас температурите лятно време редовно надвишават 32, а ако е налице пряко слънчево греене се достигат още по-лесно. Как се държи ваксата тогава? Не се ли случва да се разтопи и да избие телешка лой по повърхността или тя остава запечатана под карнаубата?

 11. Ако се намаже дървото само с мас, може да се получи ефекта за който говорите, но в комбинацията в която се намират тези съставки в нашите продукти този проблем не се получава.

 12. Добри Добрев

  Здравейте! Имам няколко нови дъски за рязане от бамбук и бук, както и дъска за сервиране от орех. Интересува ме с какво да ги обработя преди за ги пусна в екплоатация. Благодаря Ви предварително за отговора!

  • Здравейте,

   Гъсто финишно масло за интериор (No.8) и твърда вакса с карнауба (No.2) са най-подходящите продукти във вашия случай.

 13. Свежен Марков

  Здравейте,
  Моля за съвет. Прегледах основно сайта Ви и коментарите и не все още не мога да преценя кои от вашите продукти да използвам за обработка на цели дъбови дъски, които ще са стъпала на вътрешно стълбище в къща. Дъските са сухи, шлайфани от лицевата страна със 150 шкурка. Желанието ни е да запазим естествения цвят, да постигнем максимална и дълготрайна защита.
  Предварително благодаря, бъдете здрави!

  • Най-подходящия избор е гъсто финишно масло ан 2 ръце, или лелено масло плюс твърда вакса с карнауба.

 14. Л. Иванова

  Здравейте, имам въпрос към вас. Препоръчайте ми масло за мебели от ратан

 15. Kaj De Waard

  Sorry to say I only speak English but thank you very much

 16. Светослав Дяков

  Здравейте, възможно ли е да си поръчам от Вас байц в по малки разфасовки.

  • Както сме обяснили в страницата, байцовете се правят само по поръчка, формулите ни са базирани на 1 литър и няма възможност да се поръчва количества по-малки от литър.

 17. Емилия Георгиева

  Здравейте!Какво бихте ми препоръчали за защита на дюшеме,като имате предвид,че имам домашни любимци и за защита външна на дървените стени от цилиндрични трупи.Трупите са предварително обработени с инпрегнант преди монтаж и с ленен безир след монтаж.Предварително благодаря.Бъдете здрави

  • Здравейте,

   От нашите продукти за дюшеме се ползва гъсто финишно масло за интериор (продукт 8), а за фасади на къщи гъсто финишно масло за екстериор (продукт 11).

 18. Деница Иванова

  Здравейте,
  Имам да възстановя две маси вкъщи, които съм наранила с битови случки- разлята вода, восък от свещ. Масите са лакирани. Моля да ми препоръчате вакса!
  Искам да си я поръчам с доставка с Еконт !

 19. Здравейте, Craftsman!

  Трябва да импрегнирам 140кв.м дървен покрив от груби дъски и греди, които не са били обработвани. Сега дървоядите пирстват и купонясват, и плесен се е появила.
  Не смятам да шлайфам дървото.
  Тъй като съм се насочила към вашия продукт „Натурален импрегнант за дърво с боров катран 2 в 1.“, искам да Ви попитам, дали е подходящ, за вече, настанили се дървояди и плесен?
  Препарата позволява ли нанасяне с пръскачка или валяк? Ще е необходимо ли повторна обработка?

  Безкрайни Благодарности!
  Усмивки и хубаво настроение!

  Поздрави,
  Г. Христова

  • Здравейте, Craftsman!

   Пропуснах да Ви попитам и за пожарозащитно покритие за дърво.
   Какво бихте ме посъветвали относно пожарозащитно покритие за дърво?

   Благодаря предварително!

   Поздрави,
   Г. Христова

   • Има химически препарати които се водят забавители на огъня, но това е доста токсична химия, която аз не бих препоръчал. Просто спазвайте правилата за пожарна безопасност. В старите балкански къщи,които са с дървена конструкция, много често са ползвани открити огнища и къщите са изкарали повече от 100 години. Няма нужда от отровни химии против запалване. Просто се спазват принципите за пожарна безопасност.

  • Здравейте,

   Ако материала развива силно плесени, това осначава че покрива е правен с влажен материал. Вероятно има и останали кори върху него, от където са тръгнали и дървоядите.

   С нашия продукт (инмпрегнант с боров катран) може да се третират нападнати греди, но трябва да се минат няколко пъти докато спре действието на дървоядите, понеже няма значение дали ползвате естествен или химически препарат те никога не се махат с първата ръка. Нашия продукт се нанася с четка, като може да се ползва подова четка с дръжка за по-бързо нанасяне.

   • Здравейте,
    Благодаря за съветите Ви!
    Много са полезни и смятаме да се вслушаме в тях!
    Да, нашата каменна къщичка е на повече от 100 години, гордост! Само дето не е в старите балкани, а на морето.
    Въпрос.
    Колко време трябва да мине между обработките с вашия продукт?
    И така като се замисля, обработката на покрива ще бъде само от вътрешната страна. При това положение, ще е достатъчно ли, за да се запази дървото?

    Благодарности!

    Поздрави,
    Г. Христова

   • Между всяка ръка можете да изчакате 3-4 дни. Щом къщата е на 100 години и дървото е издържало толкова време с дървояди, значи ще издържи още 100 години, дори без обработка.

   • Е, вече покрива не е на 100г, нов е., но дъските и гредите вече са изсъхнали. За това, се чудя, дали ще има ефект, като се третира само от едната страна. Но се чуват дървоядите как яко гризкат. :).
    Какво ще ме посъветвате?
    Благодаря Ви!

   • Да, боях се че може да се окаже нов и според това което чувам е използван некачествен дървен материал с кори и много беловина, който на всичкото отгоре е използван и влажен. За съжаление ползването на такъв материал е масовата практика в България.

    Принципно преди да се ползва дървен материал първото нещо е да се махнат всички кори останали по гредите, защото там са снесени яйцата на дървоядите. След което материала трябва да просъхне поне няколко месеца, след това се имрегнира от всички страни при вече отрязани на размер детайли. И чак тогава се монтира. Това е правилната процедура ако се ползва евтин и влажен материал с ниско качество. Ако се използва сух калиброван материал с конструктивен клас С24 тогава може да се импрегнира и да се монтира, а може и да няма нужда от импрегниране в случаите когато конструкцията остава напълно затворена и няма от къде дървоядния бръмбър да си снесе яйцата.

    Сега във вашия случай е малко късно да се вземат адекватни мерки. Можете да минете от всички страни където е достъпна дървесината и ефект ще има, но не може да се обещае че ефекта ще е 100 процентов.

 20. Благодаря Ви!
  Знаехме, че за покрива ще се използва некачествен дървен материал, но нямахме избор. Нито майстори като хората, нито хубав материал. За това, с мъжът ми сме решили, че сами, ще направим цялостния ремонт на къщурката .
  Учим, четем, търсим..
  За това ценим високо информацията, която споделяте и това, което правите!

  Когато, имаме напредък и използваме вашите продукти, ще Ви изпратим снимки!
  Започваме работа Април!

 21. ясен

  Здравейте,

  Искам да попитам дали лененото Ви масло е подходящо за дъски за рязане? Някъде в блога или коментарите Ви бях чел, че е, но сега не мога да го открия. Ударих две ръце ленено и мисля да завърша с ваксата от пчелния восък с карнауба. Безопасно ли е маслото за употреба върху дъската за рязане? За ваксата съм почти сигурен, че няма проблем.

  Благодаря Ви предварително за вниманието и продуктите!

  • Здравейте, лененото масло, което предлагаме е натурално без химически добавки и е безопасно за употреба върху повърхности, които ще бъдат в контакт с храни.

   • Мартин

    здравейте искам да попитам какви продукти трябва да се вземат за обработка на чамов плот за баня с дебелина 5см. като ако е възможно цвета на дървесината максимално възможно да се запази

   • С гъсто финишно масло (No.8) две ръце на горещо и след това с вакса с карнауба (No.2) плота се финишира и поддържа.

 22. Йордан Кръстев

  Здравейте, имам питане свързано с един плот който искам да ползвам за маса . Не е обработван с нищо досега . Искам да ползвам един от вашите байцове , та въпроса ми е какво друго да ползвам и в каква последователност . Благодаря

 23. Петя Михайлова

  Здравейте,какво бихте ми препоръчали за обработка нан ново чамово дюшеме ,без байц,и какво количество за 70 кв.м

 24. Галина

  Добър ден, може ли при хубаво време човек да дойде на място и да закупи продукти от Вас?

  • Ние сме на доста отдалечено място. Но можете да позвъните на 0887 815140 ако искате да направите уговорка.

 25. Кристиана

  Здравейте,
  Кой продукт е подходящ за съживяване на стара дървена дъска за рязане в кухнята?Благодаря!

 26. Георги

  Здравейте,Какво ще ми препоръчате за плотове от дърво и епоксидна смола

  • Принципно твърдава вакса с карнауба (No.2) е добра и за дърво и за изкуствени повърхности като епоксито. Но в зависимост от експлоатацията на плота може да се наложи дървото първо да се обработи с няколко ръце гъсто финишно (No.8) масло на горещо.

 27. Petya Hristowa

  Здравейте,какъв е разхода на байца на квадрат.

  • В зависимост от това колко гладка е дървената повърхност и как се разнася байца може да се постигнат до 20 кв.м с един литър. Колкото е по-грубо дървото толкова по-голям разход тава и толлова по-тъмен става цвета.

 28. Gergana

  Здравейте, до този момент сме поддържали паркетите както повечето хора, предполагам – циклене и след това лакиране. Как да обработя с вашите масла паркета си – първо циклене, байц, кое масло и и с кой финиш? Благодаря ви.

  • За паркет препоръчваме – гъсто финишно масло (продукт No.8). На две ръце или една ръка от него и една от твърдата вакса с карнауба (продукт No.2).

 29. Живко Божилов

  Здравейте! Ще обгарям дъски с които ще облека спалнята си от палети които са обработени с Бохемит. Току що научих за вас и можем да станем приятели. Кой продукт е подходящ за финишно покритие и би ли ги запазило от вредители?

  • Здравейте,

   Аз лично не бих препоръчал човек да си прави спалнята от дъски намазани с отрова, още по-малко да ги обгаря когато са напоени с отрова и това ще го дишате и можете да получите сериозно натравяне от тия газове.

   Правилния метод е да вземете нови чисто дъски, които да обгорите, после се изчеткват саждите с четка и докато са още горещи дъските се намазват с нашия натурален импрегнант с боров картан (продукт No.7). След като попие импрегнанта можете да ги обработите с една ръка вакса с карнауба (продукт No.2) и така ще имате траен, красив и натурално обработен продукт.

   • Живко Божилов

    Не ме разбрахте. Дъските които ще обгарям не са третирани с нищо, само палетите които остават скрити. Но понеже дъските ще ги обгарям само от лицевата страна, с какво да третиран не видимата част?

   • Принципно може с натуралния импрегнант с боров катран, а лицето след обгаряне с гъсто финишно масло.

   • Живко Божилов

    Здравейте отново! Искам да Ви благодаря за прекрасните продукти! Обгорената дървесина придоби този ефект който търсих, но не вярвах да получа. Това е благодарение на гъстото финишно масло. А уханието на боров катран в цялата къща е от естествения импрегнант. Желая Ви светло бъдеще и да продължавате в същия дух с чистите си продукти!

   • Благодарим ви за добрите отзиви!

   • zhivkobozhilov

    Здравейте! Колко време е нужно на финишното масло N 8 за да изсъхне? Стана втора седмица цапа. Дали трябва с нещо друго да го намажа?

   • Здравейте,

    Много е важно да се спазват инструкциите за нанасяне. Те са само две, но трябва да се спазват стриктно:
    1. Маслото се разнася добре без натрупване.
    2. След час, но не по-късно от два часа непопилото масло трябва да се забърше напълно.

    Ако се спазват тези инструкции обработената повърхност няма да цапа след няколко часа, и след 24 часа ще е напълно готова за ползване. За да цапа маслото след 2 седмици това означава, че сте го нанесли изобилно и не сте го забърсали.

    В момента ще е много трудно да забършете излишното масло, защото именно излишъка от масло, което не е било поето от порите на дървото и не е било забърсано цапа. Вариант е да пробвате да забършете маслото с парцал, или още по-добре ако имате полир машина с нея да размекнете маслото и да го разнесете хубаво, за да може да изсъхне.

 30. Юлиян

  Здравейте, искам да си направя шкаф за мивка в банята от дърво (мивката ще стои отгоре на шкафа). Шкафът няма да бъде директно мокрен от душа, но ще бъде изложен на парите от топалта вода. В банята има и вентилатор. Чудя се коя от ваксите ви ще предпази шкафа за най- дълго време. Изобщо ефективни ли ще са ваксите за предпазване на дървото от влагата в моя случай? С удоволствие ще си купя ваш продукт (особено като виждам че не съдържат вредни съставки), но искам да знам кой ще осигури най- дълготрайна защита за дървото. Благодаря много и успех в начинанията ви.

  • Натурален импрегнант (No.7) плюс вакса с гъша мас (No.4) са продуктите които ще ви свършат работа. След първоначалната обработка, от време на време ще поддържате дървото с малко вакса и дървото ще издържи без проблем. Тук обаче не бих препоръчал да се ползва бук или орех в банята, защото тия дървесини са неспасяеми във влажна среда.

   • Юлиян

    Много благодаря. Ще поръчам тези дни или ще ви звънна, имам желанието да намина през вас и да разгледам ваксите ви, стига да не сте чак толкова далече. Лек ден и успех.

 31. Лазар

  Здравей те. Какви продукти бихте ми препоръчали за дърво, което е за хранителни цели? Благодаря за вниманието.

 32. Димитър Горанов

  Здравейте!
  Впечатлен съм от вашия блог. Поздравления за труда и любовта, която влагате в това. Пиша по един конкретен въпрос, искам да обработя дървена ламперия, като мисля да е с варено ленено масло. Според вас подходящо ли ще е и има ли нужда от нещо друго за това. Идеята ми е да обработя ламперията двустранно, преди да я монтирам. Интересувам се, колко масло ще ми е необходимо, като ламперията е около 22 м². Съответно ще поръчам.
  Предварително ви благодаря!

 33. Ирена

  Здравейте, имам клонки и трупчета от бреза. Бих искала да запазя кората, за да ги ползвам като интериор. Но дали е удачно? Под кората обикновено се образуват плесени и паразити, а и на места се люпи. Боровият импрегнант дали би бил подходящ?

  • Ако кората е хваната здраво и няма опасност да се отчупи може да свърши работа. Но ако кората е слаба и може да се отчупи обикновенно я фиксират с епоксидна смола.

 34. Камелия Василева

  Здравейте, какъв продукт ще ми препоръчате за поддръжка на дървена дограма? Прозорецът е източен, ако това е от значение. Благодаря.

 35. Шамана Бо

  Здравейте! Занимавам се основно с производство на плата, Ползвам изцяло ваши продукти (ленено масло и вакса с карнауба,пчелен восък).Интересува ме дали е възможно да ми изпратите сертификат който удостоверява, че продуктите са съобразените хранителните норми.

  • Здравейте, можем да ви дадем сертификат за съответствие за суровината на лененото масло. Самата вакса съдържа само натурални съставки като повечето са годни за консумация.

   • Шамана Бо

    Здравейте, би било хубаво да имам. Така хората са по спокойни.

   • Шамана Бо

    Благодаря за отзивчивостта. Живи и здрави бъдете.

 36. Лидия Русева

  Здравейте,
  Искам да ви поздравя за страхотните продукти. Използвам вече втора опаковка Твърда вакса с карнауба (интериор) и постигнатите резултати са удивителни! Само че с реновирането на един стар бюфет, без шлайфане ваксата получи оцветяване от старите материали и докато съхнеше изцапах дреха с нея. С какво мога да я почистя ефикасно?
  Предварително благодаря.

  • С обикновенни перилни препарати ваксата трябва да се изпере. Вече следите от предишните материали не знам от какво точно са и с какво се перат те.

 37. Петър

  Коя вакса препоръчвате за обработка на пчелни кошери?

 38. Калин

  Привет,

  Възнамерявам да си сглобя етажетка дървени плотове и летви (масив). Идеята е след разкрояване, да се шлайфат (вероятно до 240), след което да се минат с байц.

  Как да финиширам – само с вакса или преди ваксата с някое от маслата? Има ли въобще нужда да се минава с масло?

 39. П.Василева

  Здравейте!
  Искам да освежа картина с маслени бои.
  Какъв продукт да поръчам?

  • Здравейте,

   Тъй като не сме запознати с процеса на освежаване на картини с маслени бои, не можем да ви препоръчаме нищо конкретно.

 40. Дарина Петкова

  Здравейте! Кой от продуктите ви е подходящ за ламинат?

  • Принципно ламината е изкуствена повърхност, която няма нужда от обработка с масла и вакси. В най-добрия случай може да се ползва ваксата с карнауба (продукт No.2), който е подходящ и за изкуствени повърхности.

Навигация в коментарите

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

%d блогъра харесват това: