Продукти

ЗАБЕЛЕЖКА: Формата за поръчка на продуктите се намира в най-долната част на страницата. За въпроси, консултации и поръчки по телефона: 0887 815140

***

Нашият народ има една поговорка, че врата на вълка бил дебел, защото си вършил работата сам. Може би нещо подобно важи и за балканджиите. Да живееш високо в Балкана далеч от удобствата и наличните материали на града е само по себе си причина да търсиш начини да вършиш и създаваш колкото се може повече от необходимите неща сам.

Именно в такива условия ние живеем и работим на Балкана. И къде от неволята, къде от наследствения балканджийски творчески потенциал ние създадохме ред продукти за обработка на дърво за ползване в нашата работилница. Някои от тези продукти се оказаха толкова добри и успешни, че се роди идеята да ги предложим и на останалите ни колеги. На тази страница ще намерите информация за тях, както и възможност да си ги закупите от нас.

натурални вакси за дърво

Нашите продукти са израз не само на нашия стремеж към безкомпромисно качество и висока ефективност, но също така и на нашето желание да използваме само натурални продукти и да бягаме от токсичните продукти на петрохимическата индустрия. Ето защо в списъка с продукти създадени от нас ще намерите само натурални продукти без химически добавки и токсини.

масла за дърво

Списък с продукти и цени

 1. Вакса от пчелен восък с варено ленено масло и борово масло.  Подходяща за поддържане на всички видове кухненски прибори и съдове от дърво, както и на всички видове мебели и подове от дърво. Подхранва и полира дървото. Цена за опаковка от 250 мл – 20 лв.
 2. Твърда вакса с карнауба (интериор). Съдържа чист пчелен восък, вакса от карнауба, натурално варено ленено масло, кокосово масло, ментово масло, орехово масло и борово масло. Това е изключително богат микс от масла и вакси, който подхранва, почиства, възстановява и защитава всякакви дървени повърхности. Изключително подходящ за дървени подове, плотове, мебели от дърво и други повърхности подложени на износване. Тази вакса има уникален аромат комбиниращ уханието на пчелния восък, боровото масло и ментата. Тя е прекрасен избор за натурално финиширане на нови мебели и изделия от дърво, както и за поддържане и освежаване на стари. Уникалното при тази вакса е че работи също толкова добре и за кожа  и всякакви изделия от естествена и изкуствена кожа, както и за лакирани и пластмасови повърхности. Сместа защитава дървените повърхности и кожата от вода, като може да се използва за импрегниране на обувки и платове за повишаване на тяхната влагоустойчивост и непромокаемост. Ваксата от карнауба, която е най-твърдата естествена вакса заздравява допълнително третираните повърхности и придава блясък. Полира се с вълнен парцал след изсъхване. Ще се изненадате колко добре тази вакса работи също и за таблата на автомобили. Цена за опаковка от 250 мл – 25 лв.
 3. Екстериорна вакса с телешка лой. Съдържа чист пчелен восък, вакса от карнауба, натурално варено ленено масло*, кокосово масло, борово масло и телешка лой. Тази вакса има още по-силни водоотблъскващи свойства от предната версия поради уникалните качества на телешката лой, която изключително плътно попълва дървесните пори. Поради това тя е най-подходяща за финиш и подхранване на дървени повърхности изложени на външни условия. Тя превъзхожда предния вид вакса и за поддръжка на кожа и кожени изделия от естествена и изкуствена кожа. Излишно е да казвам колко добре телешката лой взаимодейства с кожените изделия. За съжаление този вид продукт се предлага само в ограничени количества и спорадично защото истинска и качествена телешка лой (да не се бърка с телешка мас) се намира много трудно и в много малки количества. Цена за опаковка от 250 мл – 30 лв.
 4. Топ екстериорна вакса с гъша мас. Тази вакса има съдържание като предишната, но съставките подобряващи екстериорната защита са завишени допълнително, като телешката лой е заменена една от водоотблъскващите мазнини – гъшата мас, която има уникалните свойства позволяващи на гъските да остават сухи във водата. Това е нашия топ продукт за външни условия. Цена за 250 мл – 35 лв.Варено ленено масло без сикативи
 5. Натурално варено ленено масло. Лененото масло е използвано за защита и финиш на дървени изделия и повърхности от хилядолетия. То не гранясва и има много добри защитни и подхранващи свойства. Проблема е че пресованото ленено масло се води от несъхнещите масла и ако го нанесете в натурален вид (например ленено масло на Балчо от супермаркета) то няма да иска да изсъхне в продължение на дни, а може и повече от седмица да продължава да цапа. Това е причината големите производители да добавят така наречените сикативи. Те са химически изсушители, които правят лененото масло да съхне бързо. За съжаление сикативите съдържат тежки метали и са много токсични. Традиционния начин за подобряване на изсъхваемостта на лененото масло е чрез продължителна термична обработка или „варене“. Това е и причината на етикетите на много от продаваните в търговската мрежа ленени масла да пише думите „варено ленено масло“ или Boiled Linseed Oil. Само, че този термин се използва чисто образно, защото тяхното масло не е наистина варено, а е с добавени сикативи. От много години ние сме искали да намерим истинско варено ленено масло и за щастие най-после го намерихме. Лененото масло което продаваме е напълно натурално без добавени сикативи (което си личи и по натуралния му и естествен мирис), като е било термично обработено с цел подобряване на изсъхваемостта. Нашето ленено масло съхне бързо и точно както нашия байц не съсипва четките ако не ги измиете след употреба. Можете да ползвате същата четка в продължение на месеци, без да я миете и без да се съсипе. Разбира се е препоръчително поне веднъж седмично четката да се вчесва и почиства за да не се деформира. Цена 0.5 литра – 8 лв, 1 литър 15 лв, цена за расфасовка от 2 л  28 лв, разфасовка от 3 л – 40 лв, 5 литра – 65 лв.
 6. Натурален занаятчийски байц/оцветител за дърво и кожа. Този байц е едно от най-големите ни открития и думите ми ще бъдат слаби да опиша, колко много му се радваме в нашата работилница. Той не съдържа никакви петрохимически продукти, никакви токсични вещества и е изключително подходящ както за аматьори така и за професионалисти. По-долу ще изредя защо:
  • Работи перфектно в запрашена среда. Не е нужно педантично да почистите работната си маса и детайла от прах, защото байца няма да се свърже с праха. Уникалното свързващо вещество в него е на целулозна основа (произвежда се от памучна целулоза), което се активира прониквайки в порите на дървото.
  • Край на засъхналите и съсипани четки. В нашата работилница ние имаме по една четка за всеки основен цвят байц с който работим. Никога не мием тези четки. Те не втвърдяват и не се съсипват при ползване с нашия байц. Това ни позволява да работим спокойно с най-скъпите и качествени четки без да се притесняваме, че ще ги съсипем.
  • Байца е бързосъхнещ и подходящ за шлайфане без да запълва порите на шкурката. Това позволява лесно и бързо отстраняване на дефекти по байцваната повърхност, някои от които се виждат едва след като сме покрили дефекта с някакъв финиш, а тогава е твърде късно за лесното му отстраняване. С нашия байц това вече не е проблем.
  • Изключително добра покривност. Увеличава интензитета си при втора и трета ръка. Това позволява добър контрол на цвета.
  • Край на съсипаните и изветрели байцове. Нашия байц може да стои отворен без да изветрее или да се съсипе.
  • Може да работите спокойно без маска и ръкавици. Байца е нетоксичен и няма опасност да вдишате отровни химически изпарения от него. Той няма натрапчив а едва леко доловим мирис, който сам по себе си говори за натуралното му съдържание. Разбира се байца цапа, защото това му е работата да оцветява, но може да се измие лесно от ръцете с обикновен сапун и вода.
  • Може да се нанася с четка, парцал или гъбичка. Може да се забърсва с цел постигане на по-прозрачен финиш или да се състарява със шкурене.
  • Може да се разрежда с вода с цел постигане на по-светли тонове.
  • Отделните цветове могат да се комбинират за постигане на цвят по ваш вкус.
  • Оцветява естествената кожа по-добре и по-трайно от боя за обувки.
  • Изключително бързо и лесно нанасяне. Дори моите деца се научиха да го използват в проектите си с прекрасен резултат. Не изисква професионални умения за нанасяне.
  • Може да се суши скоростно с пистолет за горещ въздух без да има опасност от напукване или съсипване на финиша.
  • UV-устойчив. Държи се прекрасно на външни условия. Там където купешки байцове са избледнявали само след година, нашия байц държи трайно цвета си. Изключително подходящ за фасади на къщи, огради, градински мебели, както и за всякакви интериорни приложения.
  • Нашия байц е създаден да бъде използван в комбинация с нашето натурално варено ленено масло или с някоя от нашите вакси. След изсъхване той на глед избледнява и променя цвета си. Но след полагане на масло или вакса върху него си връща цвета и остава по този начин. Ефекта е същия като при използване на цветни масла за дърво, като например тези на OSMO, само че по наши наблюдения е по-траен от тях, не съдържа токсични химикали и струва в пъти по-малко.
  • Цена на 1 литър занаятчийски байц – 8 лв.  Ако са необходими големи разфасовки за в бъдеще ще го предлагаме и на прах за разреждане с вода, за да можете да си забъркате 5, 10, 20 или колкото литра са ви необходими.
  • Добавихме 8 цвята пастелен байц, какъвто не сме виждали да се продава нито в България, нито в чужбина. Цена на 1 литър пастелен байц – 10 лв.
  • НОВО: Новите цветови картелини на байцовете са готови и публикувани ето тук.Натурален импрегнант за дърво
 7. НОВ ПРОДУКТ:  Натурален импрегнант за дърво с боров катран 2 в 1.  Този продукт го имаме от известно време, но не беше пубикуван досега сред продуктите. Импрегнанта едновременно импрегнира дървото с активната си съставка от натурален боров катран, който има естествени свойства да се съпротивлява на появата на плесени и дървояди. Импрегнанта е дълбоко проникващ и освен че импрегнира играе ролята и на финиш, защото съдържа ленено масло. Идеален е за натурално импрегниране без химии на дограма, врати, градински мебели, дървени фасади и въобще всяко нещо от дърво, което искате да импрегнирате без да използвате токсични химикали. Разходната норма на 1 л импрегнант е между 15 и 30 кв.м за 1 литър в зависимост от порьозността на основата. Средно е около 20 кв.м за литър. С този продукт едновременно импрегнирате и финиширате дървото. След него можете да обработите и с 1 ръка вакса, или можете да го оставите така. Ако желаете да комбинирате с байц, байца се слага ПРЕДИ импрегнанта. А ако ще слагате вакса, ваксата се слага СЛЕД импрегнанта. Цена 0.5л – 15 лв, 1 л – 28 лв, 2л – 50 лв.Гъсто масло за финиш за дърво с твърда вакса
 8. НОВ ПРОДУКТ: Натурално гъсто финишно масло с пчелен восък и карнауба. Този продукт е специална разработка по молба на наши клиенти, които искат бързо да обработват големи площи едновременно с масло и вакса. Маслото е подобно на прозрачните масла на OSMO с тази разлика, че не съдържа никакви химикали, сикативи и се състои само от натурални съставки. Съдържа истинско варено ленено масло комбинирано с натурални вакси и восък от карнауба. Това прави маслото по-гъсто и дава възможност за полиране след изсъхване. Ефекта наподобява ако първо обработите дървото с ленено масло, а след това с вакса от карнауба, като спестявате време и нанасянето става по-лесно и бързо. Трябва да имате предвид, че да нанесете отделно ленено масло и после вакса с карнауба има по-пълноценен ефект и ако търсите по пълноценна защита е най-добре да ползвате продуктите отделно. Но ако имате голяма площ за обработка и искате да спестите време използването на гъстото финишно масло е добър вариант. Цена 0.5л – 16 лв, 1л – 30 лв, 2л – 57 лв.
 9. НОВ ПРОДУКТ: Мека вакса с карнауба за интериор. Това е нов продукт разработен като опростена версия на нашата твърда вакса с карнауба. В резултат се получава по-мека вакса, която се нанася по-лесно върху по-големи площи и е предназначена за спестяване на време и улесняване на процеса на нанасяне. Твърдата вакса с карнауба си остава по-пълноценния вариант на защита на дървото в интериорни условия и е по-икономична, затова предимствата на този вариант е по-лесното и бързо нанасяне подходящо за по-големи площи (подове, ламперия, тавани и пр.) и малко по-ниската цена. Цена 250 мл – 23 лв, 500 мл – 42 лв.
 10. НОВ ПРОДУКТ: Мека вакса с гъша мас за екстериор. Това е нов продукт разработен като опростена версия на нашата топ екстериорна вакса с гъша мас. В резултат се получава по-мека вакса, която се нанася по-лесно върху по-големи площи и е предназначена за спестяване на време и улесняване на процеса на нанасяне. Твърдата вакса с гъша мас си остава по-пълноценния вариант на защита на дървото в екстериорни  условия и е по-икономична, затова предимствата на този вариант е по-лесното и бързо нанасяне подходящо за по-големи площи (фасади на къщи, сайдинг, ламперия, тавани, беседки и пр.) и малко по-ниската цена. Цена 250 мл – 33 лв, 500 мл – 64 лв.Натурално масло за външни условия за дърво
 11. НОВ ПРОДУКТ: Екстериорно гъсто финишно масло с гъша мас, пчелен восък, карнауба и боров катран. Този продукт е най-новото ни предложение, което комбинира в себе си три от нашите по-горни продукти – финишното масло, ваксата с гъша мас и импрегнанта с боров катран. Маслото е подобно на маслата на OSMO за външни условия с тази разлика, че не съдържа никакви химикали, сикативи и се състои само от натурални съставки. Съдържа истинско варено ленено масло комбинирано с натурални вакси и восък от карнауба, плюс натурална гъша мас и боров катран усилващи защитата на дървесината при външни условия. Това прави маслото по-гъсто и дава възможност за полиране след изсъхване. Ефекта наподобява ако първо обработите дървото с импрегнант с боров катран, а след това с вакса с гъша мас, като спестявате време и нанасянето става по-лесно и бързо. Отново имайте предвид, че ако нанесете отделно импрегнанта и после ваксата с гъша мас има по-пълноценен ефект и ако търсите по пълноценна защита е най-добре да ползвате продуктите отделно. Но ако имате голяма площ за обработка и искате да спестите време използването на гъстото финишно масло е добър вариант. Тъй като маслото съдържа боров катран, финиша не е прозрачен, но придава лек загар и леко потъмняване на дървесината. Цена 0.5л – 21 лв, 1л – 40 лв, 2л – 77 лв.

ПОКРИВНОСТ на продуктите: Покривността на финишите за дърво е силно зависима от вида дървесина, нейната влажност и степента на обработка на повърхността. Но ако дървените повърхности са правилно подготвени нашите байцове, масла и вакси са изключително икономични! По-фино обработените повърхности ще погълнат по-малко байц, масло и вакса от по-грубите повърхности. При подходяща обработка на дървото:

 • Един литър байц би могъл да покрие до 25 кв.м дървена повърхност. Това прави до 0.32 лв на кв.м разход.
 • Една опаковка вакса от 250 мл също може да покрие до 30 кв.м ако се прилага с правилната техника (фино нанасяне с цялостно разнасяне на ваксата, все едно дървото се масажира и разтрива)Това означава, че можете да финиширате дървените си повърхности с напълно натурална вакса средно под 1 лв на квадрат себестойност.
 • Един литър варено ленено масло може да покрие до 30-33кв. м дървена повърхност. Тук разхода е под 50 стотинки на квадрат!

Горните данни са за 1 ръка. Ако дървото, което обработвате е по-грубо разходната норма ще се покачи, но като груб ориентир не би трябвало да ви скочи повече от два пъти от разхода цитиран по-горе. Което отново прави цената на квадрат обработена площ изключително нисък, дори при по груба дървесина. Ако обаче се опитвате да използвате финишните покрития на грубо разбичен дървен материал (както е излязал от гатера) без допълнителна обработка на дървото, тогава разхода ще е най-голям и общо взето непредвидим, защото зависи от такива неща, като колко фини или едри са били зъбите на банциг лентата и колко остра или тъпа е била лентата, защото това води до различни по грубост повърхности.

Допълнителна информация за използването на продуктите:

 1. Практически инструкции за нанасяне на маслата и ваксите.
 2. Подробен списък на многостранното приложение на ваксите.

Продуктите могат да бъдат изпратени по ЕКОНТ с наложен платеж. За повече информация или ако имате някакви въпроси можете да оставите коментар по-долу или да се обадите на 0887 815140 за задълбочена консултация за използване на нашите продукти и кои от тях биха работили най-добре за вашия проект.

натурални вакси за дърво

По долу можете да използвате формата за поръчка, за да поръчате продуктите, които желаете. Моля попълнете всички полета, като въведете офиса на ЕКОНТ до който искате да се достави пратката. Моля въведете коректно и внимателно всички данни за поръчката, за да се избегнат ненужни грешки и обърквания.

Имайте предвид, че ние живеем и работим на отдалечено място в централния Балкан, затова нямаме възможност да изпълняваме поръчките ден за ден. За изпращането на поръчките ние трябва да изминем повече от 80 км, затова изпращаме поръчките веднъж седмично и това обикновено е всяка сряда. Поръчки получени до 12:30 в сряда ги изпращаме в сряда след обяд и в четвъртък пристигат с Еконт, останалите поръчки събираме за изпращане следващата сряда. Затова моля имайте това предвид, когато поръчвате. Не ни е приятно да караме хората да чакат, но с нашето местонахождение нямаме друг избор.

ЗАБЕЛЕЖКА: Тази седмица по изключение ще изпращаме поръчките във ВТОРНИК 29.05.2018 вместо в СРЯДА 30.05.2018 г.

(за въпроси, консултации и поръчка по телефона: 0887 815140)

Доставката е за сметка на купувача и се определя от тарифите на Еконт. Препоръчваме ви да заявявате поръчките си до най-близкия ви офис на Еконт вместо до адрес, защото при пратки над 1 кг доставката до адрес е двойно по-скъпа, а под 1 кг се оскъпява с около 50%.

ФОРМА ЗА ПОРЪЧКА:

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Advertisements
127 Коментари

127 thoughts on “Продукти

Comment navigation

 1. Borislaw

  Здравейте ,

  имам кухненски плот от дъб , моля да ми препоръчате препарат за поддръжка на плота .
  Моля също така да ми кажете безвредни ли са продуктите ви , защото все пак ще имат досег с храната .

  • Здравейте,

   Всичките ни продукти са с натурални съставки и са безопасни за контакт с храната. В моя дом всичко е с тях, включително кухненската маса.

   Ако само ще поддържате плота можете да ползвате ваксата с карнауба или гъстото финишно масло за интериор. А ако искате да го обработите от начало, то тогава е добре да се мине няколко ръце на горещо с ленено масло или с гъсто финишно масло, и след това да се завърши с вакса от карнауба, с която в последствие ще го поддържате.

 2. Stoyanov

  Тъй като ще поръчвам спалня от иглолистна дървесина – коментирахме гаранцията при нанасяне на байц + твърда вакса с карнауба дали ще важи.
  Ползват материал с 9% влажност и понеже байца е на водна основа – имат опасения за свиване на дървото след изсъхване на байца. Предвид този факт (водната основа) – може би ще отпадне гаранцията.
  Какво мислите по въпроса, за да го коментирам и с тях?

  ПП: Ваксата може ли да се полира със стар плетен чорап от вълнена прежда?

  • Материала може да е бил 9% влажност при излизането от сушилнята, но след това в зависимост от влажността на въздуха влажността му може да се вдигне до 12% или да падне до 6%. Това означава, че дървото ще се свива и разширява в целия експлоатационен период. Всеки дърводелец знае за това движение на дървото и всички сглобки се предвиждат да поемат такова движение при промяна на влажността на въздуха.

   При нанасянето на байц на водна основа се намокря само повърхността на дървото при това за много кратко време, защото байца изсъхва за половин час и не се очаква това да предизвика движение на дървото. Но дори да предизвика някакво минимално движение на дървото, то ще бъде в рамките на предвиденото движение при промяна на влажността на въздуха.

   Ето защо ако един мебел е направен по правилния начин спазвайки принципите за движение на дървото – няма да има никакъв проблем с финишите, без значеие на каква основа са те. Всички мебели в моя дом са от натурално дърво и са обработени с нашите байцове и фииши и няма никакъв проблем с нито с разширяване, нито със свиване на дървото.

   Да, ваксите могат да се полират с вълнен парцал или микрофибърна кърпа.

 3. Красимир

  Здравейте! Интересувам се дървен плот от букова дървесина мога ли да го оцветя с някой от вашите продукти? И в последствие кой би бил най добрия вариант за третиране на плота и да се получи водоотблъскващ ефект? И каква би била последователността на полагане и време за изсъхване на продуктите ви? При поръчка на ваши продукти издавате ли данъчна фактура на фирма за тях?
  Благодаря предварително.

  • Здравейте,

   Плота може да се оцвети с нашите байцове. Първо се нанася байца и след изсъхване (около час) може да се мине към следващите обработки. След байца най-добре е да се сложи гъсто финишно масло на горещо (нагрява се на водна баня до 70-80 градуса) и се нанася с четка с естествен косъм (изкуствения ще се стопи). Оставя се да попива няколко часа (2-3, може и повече) и след това се забърсва. На следващия ден може да се мине втора ръка. След това плота може да се обработи и с вакса от карнауба с която в последствие плота се поддържа от време на време.

   Фактури издаваме, но за целта плащането трябва да се направи по банков път. Не сме регистрирани по ДДС и фактурите са опростени.

 4. Янка АНгелова

  Здравейте! Поръчах си един от новите Ви продукти, а именно: Натурален импрегнант за дърво с боров катран 2 в 1. С него смятам да обработвам дървени дъски, които ще бъдат изложени на пряка слънчева светлина, дъжд и сняг. Ще се ползват за високи лехи. Ако не е подходящо, препоръчайте ми друг продукт, с който да третирам материала. Материалът е боров и още е суров. Благодаря предварително!

  • Импрегнанта е много подходящ за такива цели, аз също го използвам за градински конструкции, особено ако дървото ще е близко до или в допир със земята. Но за да имате по-пълноценен резултат е добре дървения материал първо да просъхне малко за да се освободи от влагата в порите. След това е добре да го обгорите с газова горелка до въглен. Да изчистите с мокра четка саждите и докато още е горещо да нанесете импрегнанта. Така ще осигурите много по-дълъг живот на високата леха.

 5. Цветелин Радойнов

  Здравейте, от години следя блога и Ви поздравявам за това, което правите.
  Предстои ми ремонт на селска къща и идеята ми е тавана да бъде с видими дървени греди и обшивка /сачак/, а пода с дюшеме. Затова искам да ми препоръчате Ваши продукти, подходящи за обработка на пода и тавана, като се има предвид, че постройката е 50 кв.м., покрита веранда от 25 кв.м. също с дървен под и таван, както и баня.
  Много бих искал да ми кажете и мнението си как да се изолира тавана – необходима ли е и каква мембрана, къде и как да се постави, каква вата и с какъв обем и плътност препоръчвате. Благодаря!

  • Здравейте,

   За старите греди, както и за дървени облицовки и дюшеме можете да ползвате или твърдата вакса с карнауба или гъстото финишно масло. Първия вариант е по-пълноценен като формула, докато втория се нанася по-лесно и бързо. Аз когато бързам минавам на втория, а когато искам да е максимално добре използвам първия.

   По отношение на изолацията на тавана, има много неща които трябва да се кажат и обяснят, затова най-добре ми звъннете на 0887 815140 и ще ви ориентирам в нещата, които трябва да имате предвид при изолация на тавана на стара къща.

 6. Magi

  Здравейте, в една от стаите имам стар паркет изциклен преди 15 години.Върху него има мокет.Имам идея да го мина с байц за цвят-за да стане по тъмен, но какво бихте ми препоръчали след байца?Не искам да го лакирам, а просто да запазя цвета на байца.Благодаря!

  • За паркет най-добре да минете след байца с Гъсто финишно масло, може и с вакса от карнауба, но тя е по-твърда и се нанася по-бавно, иначе е по-пълноценна като съдържание и подхранване на дървото. Нашите цветове на байцове са показани как изглеждат след поставяне на масло или вакса след тях, защото това е окончателния цвят.

 7. Ясен

  Здравейте, ще монтирам дървена ламперия около 90 кв. и дюшеме 25 кв. Въпроса ми е – преди монтажа с какво да обработя гърба на ламперията за предпазване от плесен и вредители, и дали изобщо трябва да го обработвам? Също да попитам катраненото масло прави ли дървото много по-тъмно и ако да горе долу до каква степен. Иначе аз мисля да мина ламперията с варено ленено масло, а дюшемето с вакса с карнауба. Моля дайте ми съвет и благодаря предварително.

 8. Poli

  Здравейте, обработих дървена ограда ( бял бор) със защитно лазурно масло на Osmo, но вторият слой искам да е с ваши масла, вакси.. Какво бихте препоръчали за целта.. Площта е 7 кв.м.. Няма допир със земята, ще се монтира хоризонтално. И още един въпрос – маслото на Osmo има лек приятен мирис в кутията, но след нанасянето дървото започва да мирише неприятно вкл..и след изсъхването.. На какво може да се дължи?

  • Здравейте,

   ОСМО по принцип мирише така, защото съдържа сикативи и други химикали. За външни условия от нашите продукти можете да използвате или ваксата с гъша мас, или екстериорното гъсто финишно масло, което предвид обема който трябва да обработите ще е по-подходящо, защото се нанася по-лесно и бързо.

 9. Vasil

  Здравейте, имам 3 квадрата плотове от бреза, които искам да ползвам за кухненски. За момента не са финно обработени – шкурка 120, бих искал препоръка с каква шкурка да ги завърша. Също така какво количество ленено масло и вакса(твърда вакса с карнауба) ще ми е нужно за тяхната крайна обработка. Очаквам препоръките ви за да мога да направя поръчката си, Благодаря ви предварително.

  • Здравейте,

   Кухненския плот можете да го изшлайфате до 180 или 240, повече не е нужно. От нашите продукти може да се обработи първо с ленено масло, после с вакса от карнауба, като най-малките опаковки ще ви свършат работа (0.5л ленено масло и 250 мл вакса с карнауба). Алтернативно вместо лененото масло можете да нанесете гъсто финишно масло (пак половин литър ще ви стигне), което е по-дълбоко проникващо и може да се нанесе и на горещо за по-пълноценен ефект. Добре е да се нанесе на няколко ръце, поне 3. След това можете да поддържате плота с ваксата с карнауба.

   Имайте предвид, че изпращаме пратките всяка сряда и след около час и нещо ще потегляме към Еконт. За да можем да реагираме по-бързо можете да позвъните по телефона.

 10. Alexander

  Привет,

  Искам да изработвам украса, съставена от жив мъх и дребни растения, засадени в/върху дървени пънчета. Нещо подобно на това: https://i.pinimg.com/originals/02/a5/1a/02a51aa791098e3c9f64e2f14bd4f7e7.jpg

  Бих се радвал да получа съвет относно начина на обработка на пънчетата и подходящите материали, чрез които да осигуря защитата им от вредители и влагата от поливането на растенията вътре. Предвиждам, някои от растенията да имат собствени кашпички, вложение в пънчетат, но все пак ще се освежават мъхове и др. чрез пулверизиране т.е. влага ще има.

  Предварително благодаря.

Comment navigation

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: