Продукти

ЗАБЕЛЕЖКА: Формата за поръчка се намира в долната част на страницата. Телефонът за поръчки и въпроси е 0887 815140.

***

Нашият народ има една поговорка, че врата на вълка бил дебел, защото си вършил работата сам. Може би нещо подобно важи и за балканджиите. Да живееш високо в Балкана далеч от удобствата и наличните материали на града е само по себе си причина да търсиш начини да вършиш и създаваш колкото се може повече от необходимите неща сам.

Именно в такива условия ние живеем и работим на Балкана. И къде от неволята, къде от наследствения балканджийски творчески потенциал ние създадохме ред продукти за обработка на дърво за ползване в нашата работилница. Някои от тези продукти се оказаха толкова добри и успешни, че се роди идеята да ги предложим и на останалите ни колеги. На тази страница ще намерите информация за тях, както и възможност да си ги закупите от нас.

натурални вакси за дърво

Нашите продукти са израз не само на нашия стремеж към безкомпромисно качество и висока ефективност, но също така и на нашето желание да използваме само натурални продукти и да бягаме от токсичните продукти на петрохимическата индустрия. Ето защо в списъка с продукти създадени от нас ще намерите само натурални продукти без химически добавки и токсини.

масла за дърво

Списък с продукти и цени

 1. Вакса от пчелен восък с варено ленено масло и борово масло.  Подходяща за поддържане на всички видове кухненски прибори и съдове от дърво, както и на всички видове мебели и подове от дърво. Подхранва и полира дървото. Цена за опаковка от 250 мл – 20 лв.
 2. Твърда вакса с карнауба (интериор). Съдържа чист пчелен восък, вакса от карнауба, натурално варено ленено масло, кокосово масло, ментово масло, орехово масло и борово масло. Това е изключително богат микс от масла и вакси, който подхранва, почиства, възстановява и защитава всякакви дървени повърхности. Изключително подходящ за дървени подове, плотове, мебели от дърво и други повърхности подложени на износване. Тази вакса има уникален аромат комбиниращ уханието на пчелния восък, боровото масло и ментата. Тя е прекрасен избор за натурално финиширане на нови мебели и изделия от дърво, както и за поддържане и освежаване на стари. Уникалното при тази вакса е че работи също толкова добре и за кожа  и всякакви изделия от естествена и изкуствена кожа, както и за лакирани и пластмасови повърхности. Сместа защитава дървените повърхности и кожата от вода, като може да се използва за импрегниране на обувки и платове за повишаване на тяхната влагоустойчивост и непромокаемост. Ваксата от карнауба, която е най-твърдата естествена вакса заздравява допълнително третираните повърхности и придава блясък. Полира се с вълнен парцал след изсъхване. Ще се изненадате колко добре тази вакса работи също и за таблата на автомобили. Цена за опаковка от 250 мл – 25 лв.
 3. Екстериорна вакса с телешка лой. Съдържа чист пчелен восък, вакса от карнауба, натурално варено ленено масло*, кокосово масло, борово масло и телешка лой. Тази вакса има още по-силни водоотблъскващи свойства от предната версия поради уникалните качества на телешката лой, която изключително плътно попълва дървесните пори. Поради това тя е най-подходяща за финиш и подхранване на дървени повърхности изложени на външни условия. Тя превъзхожда предния вид вакса и за поддръжка на кожа и кожени изделия от естествена и изкуствена кожа. Излишно е да казвам колко добре телешката лой взаимодейства с кожените изделия. За съжаление този вид продукт се предлага само в ограничени количества и спорадично защото истинска и качествена телешка лой (да не се бърка с телешка мас) се намира много трудно и в много малки количества. Цена за опаковка от 250 мл – 30 лв.
 4. Топ екстериорна вакса с гъша мас. Тази вакса има съдържание като предишната, но съставките подобряващи екстериорната защита са завишени допълнително, като телешката лой е заменена една от водоотблъскващите мазнини – гъшата мас, която има уникалните свойства позволяващи на гъските да остават сухи във водата. Това е нашия топ продукт за външни условия. Цена за 250 мл – 35 лв.Варено ленено масло без сикативи
 5. Натурално варено ленено масло. Лененото масло е използвано за защита и финиш на дървени изделия и повърхности от хилядолетия. То не гранясва и има много добри защитни и подхранващи свойства. Проблема е че пресованото ленено масло се води от несъхнещите масла и ако го нанесете в натурален вид (например ленено масло на Балчо от супермаркета) то няма да иска да изсъхне в продължение на дни, а може и повече от седмица да продължава да цапа. Това е причината големите производители да добавят така наречените сикативи. Те са химически изсушители, които правят лененото масло да съхне бързо. За съжаление сикативите съдържат тежки метали и са много токсични. Традиционния начин за подобряване на изсъхваемостта на лененото масло е чрез продължителна термична обработка или „варене“. Това е и причината на етикетите на много от продаваните в търговската мрежа ленени масла да пише думите „варено ленено масло“ или Boiled Linseed Oil. Само, че този термин се използва чисто образно, защото тяхното масло не е наистина варено, а е с добавени сикативи. От много години ние сме искали да намерим истинско варено ленено масло и за щастие най-после го намерихме. Лененото масло което продаваме е напълно натурално без добавени сикативи (което си личи и по натуралния му и естествен мирис), като е било термично обработено с цел подобряване на изсъхваемостта. Нашето ленено масло съхне бързо и точно както нашия байц не съсипва четките ако не ги измиете след употреба. Можете да ползвате същата четка в продължение на месеци, без да я миете и без да се съсипе. Разбира се е препоръчително поне веднъж седмично четката да се вчесва и почиства за да не се деформира. Цена 0.5 литра – 8 лв, 1 литър 15 лв, цена за расфасовка от 2 л  28 лв, разфасовка от 3 л – 40 лв, 5 литра – 65 лв.
 6. Натурален занаятчийски байц/оцветител за дърво и кожа. (Кликнете тук да видите наличните цветове.) Този байц е едно от най-големите ни открития и думите ми ще бъдат слаби да опиша, колко много му се радваме в нашата работилница. Той не съдържа никакви петрохимически продукти, никакви токсични вещества и е изключително подходящ както за аматьори така и за професионалисти. По-долу ще изредя защо:
  • Работи перфектно в запрашена среда. Не е нужно педантично да почистите работната си маса и детайла от прах, защото байца няма да се свърже с праха. Уникалното свързващо вещество в него е на целулозна основа (произвежда се от памучна целулоза), което се активира прониквайки в порите на дървото.
  • Край на засъхналите и съсипани четки. В нашата работилница ние имаме по една четка за всеки основен цвят байц с който работим. Никога не мием тези четки. Те не втвърдяват и не се съсипват при ползване с нашия байц. Това ни позволява да работим спокойно с най-скъпите и качествени четки без да се притесняваме, че ще ги съсипем.
  • Байца е бързосъхнещ и подходящ за шлайфане без да запълва порите на шкурката. Това позволява лесно и бързо отстраняване на дефекти по байцваната повърхност, някои от които се виждат едва след като сме покрили дефекта с някакъв финиш, а тогава е твърде късно за лесното му отстраняване. С нашия байц това вече не е проблем.
  • Изключително добра покривност. Увеличава интензитета си при втора и трета ръка. Това позволява добър контрол на цвета.
  • Край на съсипаните и изветрели байцове. Нашия байц може да стои отворен без да изветрее или да се съсипе.
  • Може да работите спокойно без маска и ръкавици. Байца е нетоксичен и няма опасност да вдишате отровни химически изпарения от него. Той няма натрапчив а едва леко доловим мирис, който сам по себе си говори за натуралното му съдържание. Разбира се байца цапа, защото това му е работата да оцветява, но може да се измие лесно от ръцете с обикновен сапун и вода.
  • Може да се нанася с четка, парцал или гъбичка. Може да се забърсва с цел постигане на по-прозрачен финиш или да се състарява със шкурене.
  • Може да се разрежда с вода с цел постигане на по-светли тонове.
  • Отделните цветове могат да се комбинират за постигане на цвят по ваш вкус.
  • Оцветява естествената кожа по-добре и по-трайно от боя за обувки.
  • Изключително бързо и лесно нанасяне. Дори моите деца се научиха да го използват в проектите си с прекрасен резултат. Не изисква професионални умения за нанасяне.
  • Може да се суши скоростно с пистолет за горещ въздух без да има опасност от напукване или съсипване на финиша.
  • UV-устойчив. Държи се прекрасно на външни условия. Там където купешки байцове са избледнявали само след година, нашия байц държи трайно цвета си. Изключително подходящ за фасади на къщи, огради, градински мебели, както и за всякакви интериорни приложения.
  • Нашия байц е създаден да бъде използван в комбинация с нашето натурално варено ленено масло или с някоя от нашите вакси. След изсъхване той на глед избледнява и променя цвета си. Но след полагане на масло или вакса върху него си връща цвета и остава по този начин. Ефекта е същия като при използване на цветни масла за дърво, като например тези на OSMO, само че по наши наблюдения е по-траен от тях, не съдържа токсични химикали и струва в пъти по-малко.
  • Цена на 1 литър занаятчийски байц – 8 лв.  Ако са необходими големи разфасовки за в бъдеще ще го предлагаме и на прах за разреждане с вода, за да можете да си забъркате 5, 10, 20 или колкото литра са ви необходими.
  • Добавихме 8 цвята пастелен байц, какъвто не сме виждали да се продава нито в България, нито в чужбина. Цена на 1 литър пастелен байц – 10 лв.
  • НОВО: Новите цветови картелини на байцовете са готови и публикувани ето тук.Натурален импрегнант за дърво
 7. НОВ ПРОДУКТ:  Натурален импрегнант за дърво с боров катран 2 в 1.  Този продукт го имаме от известно време, но не беше пубикуван досега сред продуктите. Импрегнанта едновременно импрегнира дървото с активната си съставка от натурален боров катран, който има естествени свойства да се съпротивлява на появата на плесени и дървояди. Импрегнанта е дълбоко проникващ и освен че импрегнира играе ролята и на финиш, защото съдържа ленено масло. Идеален е за натурално импрегниране без химии на дограма, врати, градински мебели, дървени фасади и въобще всяко нещо от дърво, което искате да импрегнирате без да използвате токсични химикали. Разходната норма на 1 л импрегнант е между 15 и 30 кв.м за 1 литър в зависимост от порьозността на основата. Средно е около 20 кв.м за литър. С този продукт едновременно импрегнирате и финиширате дървото. След него можете да обработите и с 1 ръка вакса, или можете да го оставите така. Ако желаете да комбинирате с байц, байца се слага ПРЕДИ импрегнанта. А ако ще слагате вакса, ваксата се слага СЛЕД импрегнанта. Цена 0.5л – 15 лв, 1 л – 28 лв, 2л – 50 лв, разфасовка от 3 л – 75 лв, 5 литра – 120 лв.
 8. НОВ ПРОДУКТ: Натурално гъсто финишно масло с пчелен восък и карнауба. Този продукт е специална разработка по молба на наши клиенти, които искат бързо да обработват големи площи едновременно с масло и вакса. Маслото е подобно на прозрачните масла на OSMO с тази разлика, че не съдържа никакви химикали, сикативи и се състои само от натурални съставки. Съдържа истинско варено ленено масло комбинирано с натурални вакси и восък от карнауба. Това прави маслото по-гъсто и дава възможност за полиране след изсъхване. Ефекта наподобява ако първо обработите дървото с ленено масло, а след това с вакса от карнауба, като спестявате време и нанасянето става по-лесно и бързо. Трябва да имате предвид, че да нанесете отделно ленено масло и после вакса с карнауба има по-пълноценен ефект и ако търсите по пълноценна защита е най-добре да ползвате продуктите отделно. Но ако имате голяма площ за обработка и искате да спестите време използването на гъстото финишно масло е добър вариант. Цена 0.5л – 16 лв, 1л – 30 лв, 2л – 57 лв, разфасовка от 3 л – 85 лв, 5 литра – 140 лв.
 9. НОВ ПРОДУКТ: Мека вакса с карнауба за интериор. Това е нов продукт разработен като опростена версия на нашата твърда вакса с карнауба. В резултат се получава по-мека вакса, която се нанася по-лесно върху по-големи площи и е предназначена за спестяване на време и улесняване на процеса на нанасяне. Твърдата вакса с карнауба си остава по-пълноценния вариант на защита на дървото в интериорни условия и е по-икономична, затова предимствата на този вариант е по-лесното и бързо нанасяне подходящо за по-големи площи (подове, ламперия, тавани и пр.) и малко по-ниската цена. Цена 250 мл – 23 лв, 500 мл – 42 лв.
 10. НОВ ПРОДУКТ: Мека вакса с гъша мас за екстериор. Това е нов продукт разработен като опростена версия на нашата топ екстериорна вакса с гъша мас. В резултат се получава по-мека вакса, която се нанася по-лесно върху по-големи площи и е предназначена за спестяване на време и улесняване на процеса на нанасяне. Твърдата вакса с гъша мас си остава по-пълноценния вариант на защита на дървото в екстериорни  условия и е по-икономична, затова предимствата на този вариант е по-лесното и бързо нанасяне подходящо за по-големи площи (фасади на къщи, сайдинг, ламперия, тавани, беседки и пр.) и малко по-ниската цена. Цена 250 мл – 33 лв, 500 мл – 64 лв.Натурално масло за външни условия за дърво
 11. НОВ ПРОДУКТ: Екстериорно гъсто финишно масло с гъша мас, пчелен восък, карнауба и боров катран. Този продукт е най-новото ни предложение, което комбинира в себе си три от нашите по-горни продукти – финишното масло, ваксата с гъша мас и импрегнанта с боров катран. Маслото е подобно на маслата на OSMO за външни условия с тази разлика, че не съдържа никакви химикали, сикативи и се състои само от натурални съставки. Съдържа истинско варено ленено масло комбинирано с натурални вакси и восък от карнауба, плюс натурална гъша мас и боров катран усилващи защитата на дървесината при външни условия. Това прави маслото по-гъсто и дава възможност за полиране след изсъхване. Ефекта наподобява ако първо обработите дървото с импрегнант с боров катран, а след това с вакса с гъша мас, като спестявате време и нанасянето става по-лесно и бързо. Отново имайте предвид, че ако нанесете отделно импрегнанта и после ваксата с гъша мас има по-пълноценен ефект и ако търсите по пълноценна защита е най-добре да ползвате продуктите отделно. Но ако имате голяма площ за обработка и искате да спестите време използването на гъстото финишно масло е добър вариант. Тъй като маслото съдържа боров катран, финиша не е прозрачен, но придава лек загар и леко потъмняване на дървесината. Цена 0.5л – 21 лв, 1л – 40 лв, 2л – 77 л, разфасовка от 3 л – 114 лв, 5 литра – 180 лв

ПОКРИВНОСТ на продуктите: Покривността на финишите за дърво е силно зависима от вида дървесина, нейната влажност и степента на обработка на повърхността. Но ако дървените повърхности са правилно подготвени нашите байцове, масла и вакси са изключително икономични! По-фино обработените повърхности ще погълнат по-малко байц, масло и вакса от по-грубите повърхности. При подходяща обработка на дървото:

 • Един литър байц би могъл да покрие до 25 кв.м дървена повърхност. Това прави до 0.32 лв на кв.м разход.
 • Една опаковка вакса от 250 мл също може да покрие до 30 кв.м ако се прилага с правилната техника (фино нанасяне с цялостно разнасяне на ваксата, все едно дървото се масажира и разтрива)Това означава, че можете да финиширате дървените си повърхности с напълно натурална вакса средно под 1 лв на квадрат себестойност.
 • Един литър варено ленено масло може да покрие до 30-33кв. м дървена повърхност. Тук разхода е под 50 стотинки на квадрат!

Горните данни са за 1 ръка. Ако дървото, което обработвате е по-грубо разходната норма ще се покачи, но като груб ориентир не би трябвало да ви скочи повече от два пъти от разхода цитиран по-горе. Което отново прави цената на квадрат обработена площ изключително нисък, дори при по груба дървесина. Ако обаче се опитвате да използвате финишните покрития на грубо разбичен дървен материал (както е излязъл от гатера) без допълнителна обработка на дървото, тогава разхода ще е най-голям и общо взето непредвидим, защото зависи от такива неща, като колко фини или едри са били зъбите на банциг лентата и колко остра или тъпа е била лентата, защото това води до различни по грубост повърхности.

Допълнителна информация за използването на продуктите:

 1. Практически инструкции за нанасяне на маслата и ваксите.
 2. Подробен списък на многостранното приложение на ваксите.

Продуктите могат да бъдат изпратени по ЕКОНТ с наложен платеж. За повече информация или ако имате някакви въпроси можете да оставите коментар по-долу или да се обадите на 0887 815140 за задълбочена консултация за използване на нашите продукти и кои от тях биха работили най-добре за вашия проект.

натурални вакси за дърво

По долу можете да използвате формата за поръчка, за да поръчате продуктите, които желаете. Моля попълнете всички полета, като въведете офиса на ЕКОНТ до който искате да се достави пратката. Моля въведете коректно и внимателно всички данни за поръчката, за да се избегнат ненужни грешки и обърквания.

Имайте предвид, че ние живеем и работим на отдалечено място в централния Балкан, затова нямаме възможност да изпълняваме поръчките ден за ден. За изпращането на поръчките ние трябва да изминем повече от 80 км, затова изпращаме поръчките веднъж седмично и това обикновено е всяка сряда. Поръчки получени до 10:00 в сряда* (вижте забележката) ги изпращаме в сряда след обяд и в четвъртък пристигат с Еконт, останалите поръчки събираме за изпращане следващата сряда. Затова моля имайте това предвид, когато поръчвате. Не ни е приятно да караме хората да чакат, но с нашето местонахождение нямаме друг избор.

ЗАБЕЛЕЖКА: Към настоящия момент не се предвиждат промени в рутинното изпращане на поръчките.

(за въпроси, консултации и поръчка по телефона: 0887 815140)

Доставката е за сметка на купувача и се определя от тарифите на Еконт. Препоръчваме ви да заявявате поръчките си до най-близкия ви офис на Еконт вместо до адрес, защото при пратки над 1 кг доставката до адрес е двойно по-скъпа, а под 1 кг се оскъпява с около 50%.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

258 коментара

258 thoughts on “Продукти

Навигация в коментарите

 1. Димитър

  Здравейте. Може ли вашите продукти да бъдат прилагани върху естествена кожа- дъбен телешки бланк, и в частност, кании за ножове. Цели се оцветяване и импрегниране и финиш.

  • Здравейте,

   Кожа бланк може да се оцветява с нашите байцове, а за финиш най-подходяща е ваксата с карнауба (продукт No.2). Оцветяването с нашите байцове създава рустикален ефект и се различава от типичните химически бои за кожа. С ваксата с карнауба кожата може да се финишира,а също и да се поддържа. Ние също понякога работим с кожа и сме проверили на практика как продуктите се държат върху кожа.

 2. Милослав Стоянов

  Здравейте,
  от вашите продукти какво бихте ми препоръчали за възстановяване на стари мебели – например кутия която е рисувана – т.е има бои които са загубили малко от цветовете / към момента е добре почистена и обезмаслена.

 3. Роби

  Здравейте, имам от вашето Натурално варено ленено масло. Мога ли да го използвам за обработка на чамов гардероб за дрехи от вътрешната страна? Предполагам след като изсъхне добре и попие в дървото, в последствие няма да цапа дрехите при употребата на гардероба?

  • Здравейте,

   Ако маслото цапаше след нанасяне върху дървото, то нямаше да бъде подходящо за финиш на дърво. След изсъхване маслото не цапа. Важно е да запомните че след като нанесете маслото с четка, трябва да изчакате половин до един час и след това маслото, което не е попило в порите трябва щателно да се забърше. След това маслото попило в порите втвърдява и с това финиша е завършен.

 4. Anna

  Здравейте, имаме лакиран дъбов паркет, който мислим да изциклим и после да обработим с ленено масло. Ако купим от вашето масло, трябва ли да го смесваме с терпентин ? Вие какви продукти бихте ми препоръчали ?

  • Здравейте,

   Нашите продукти са готови за употреба и няма нужда да се разреждат или смесват с нещо. За паркета можете да го обработите с ленено масло една ръка и след това 1 ръка вакса с карнауба (продукт No.2), или алтернативно да го обработите една или две ръце с гъсто финишно масло (продукт No.8).

 5. Асия Арнаудова

  Здравейте, може ли да се използва вакса с карнауба за плъзгаща врата, която при отворено положение се нагрява от печка на дърва.
  Благодаря

  • Здравейте,

   Може да се използва в такава ситуация. Ние имаме печка на дърва и имаме шкафове на 15 см от печката обработени с ваксата и няма никакъв проблем за финиша. Изпробвано е няколко години.

 6. Петър

  Здравейте, Може ли да се нанася нов байц върху вече третирана повърност от байц, ленено масло и вакса?

  • Третираната повърхност с наши продукти ли е обработена или с някакви други? Ако е с наши продукти може да се нанесе нова ръка байц, ако предишните слоеве са добре изсъхнали (минала са поне една-две седмици). Тогава повърхността ще поеме цвят, но този цвят няма да проникне така както ако се нанася на необработена дървесина и в някои случаи може да цапа поне известно време.

   • Петър

    Здравейте, Благодаря за бързия отговор. Да продуктите са ваши. Ще изчакам и ще нанеса отново байц.

 7. Весела Диновска

  Здравейте, за кухненски плот от масив, който неизбежно ще има досег с вода около мивката, кои ваши продукти бихте ми препоръчали? Благодаря!

 8. Миро

  Здравейте,имам стари дървени врати на който премахнах слоевете боя и обработих с шкурка .С кой от вашите продукти да ги третирам?Директно с байц ли или в комбинация с нещо друго?

  • Ако искате да оцветите вратите в някакъв цвят, най първо се слага байц. След това се слага гъсто финишно масло (No.8) и при желание можете да завършите и с една ръка твърда вакса с карнауба (No.2). Ако не искате цвят направо преминавате към маслото и ваксата.

 9. Здравейте,

  Обмислям да монтирам чамово дюшеме на пода, в помещение, което ще се използва и за кухня. Почти се бях отказал, но прочитайки темата за обработката на плотове отново се замислих. Дали ще се защити дървото от влагата в кухнята с гъстото интериорно масло (няколко ръце нагорещено на водна баня) и твърдата вакса от карнауба? Ако използвам екстериорно масло дали ще стане по добре от гледна точка зщита от намокряне? Лакиране на чамово дюшеме след обработка с гъстото интериорно масло дали също е вариант?

  • Чамовото дюшеме може да се защити добре със гъстото финишно масло. Може преди него да се мине една ръка импрегнант с боров катран. Ние точно това сме направили в една от работилниците където сме с чамово дюшеме и вътре се влиза понякога с мокри и кални обувки. А в интериорни условия ще е къде по облекчено.

   След маслото не можете да слагате лак, защото върху масло нищо не лепне. Лака и маслото са две напълно различни концепции на обработка на дървото и не следва да се смесват.

 10. Росен Даскалов

  Здравейте.

  Какво лепило за дърво бихте препоръчали,което да не е скъпо и да се ползва в големи количества при сглобки и за малки неща,също. Благодаря

  • Принципно всеки вид PVA лепило ще ви свърши работа. PVA лепилото не е скъпо ако се купува на килограм, а не на малки разфасовки от строителните магазини. На килограм цената му варира от порядъка на 6-10 лв на кг, а с един килограм можете да залепите страшно много неща, особено ако са малки както казвате. За лепило на килограм или на бака можете да проверите в Каммартон или във фирмите които продават лепила с марка Racol.

 11. Kaloyan Petrov

  Здравейте,имам шезлонги от иглолистен материал, обработени са. Мога ли да използвам ленено олио, понеже смятам да седят на открито през лятото?

  • Много зависи с какво са обработени. Ако са обработени с лак, лененото масло няма да им е от полза. Ако са обработени с масло, може да се поддържат с ленено масло, финишно масло или вакса.

 12. Добромир Добрев

  Здравейте,
  Строя в момента къща от типа A-frame (алпийска хижа). Ще има доста голяма площ ламперия. Къщата ще е енергоефективна, като едно от съществените неща е, че стаите ще са изцяло пароизолирани. Т.е. веднага под ламперията ще има паронепропускливо фолио, което да не допуска преминаване на влага от стаята към топлоизолацията. Влагата която се генерира в стаята, ще се отвежда от вентилационна система.
  Възнамерявам да използвам преварено ленено масло, което предлагате, но имам следните въпроси и притеснения:
  – Трябва ли предварително да обработя ламперията с нещо от типа Бохемит – антифунгицид, инсектицид и т.н.? Това релно си е чиста отрова, която ще може да преминава през лененото масло в стаята и не ми се иска да я използвам. От друга страна ако се завъдят гъби и мухъл, ако не използвам отрови, също не е решение.

  Как бихте ми препоръчали да обработя ламперията с ваши материали?

  • Под ламперията трябва да имате парозабавяща мембрана, но не и пароблокираща мембрана. За нашия климат пароблокирането не е подходящо и може да доведе до задържане на влага в стените, а от там конденз и мухъл.

   Ламперията можете да обработите с ленено масло (най-евтин вариант), можете и с финишно масло за интериор (No.8). Химически импрегнанти ние лично не препоръчваме да се ползват, защото са токсични и ще им дишате изпаренията години наред. Ние затова направихме натуралния импрегнант с боров катран, за да има естествена алтернатива на тези химии. Можете да минете с него, а след това с финишно масло.

   • Добромир Добрев

    Боровия катран няма ли да байцне дървесината?

   • Това е масло с боров катран, а не боров катран в чист вид. Води до леко потъмняване, но много леко. Върху чам разликата е минимална.

Навигация в коментарите

Оставете коментар:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Блог в WordPress.com.

%d блогъра харесват това: